ΑρχικήinetΗ Johnson & Johnson ανακαλεί τα αντηλιακά Aveeno και Neutrogena

Η Johnson & Johnson ανακαλεί τα αντηλιακά Aveeno και Neutrogena

Η Johnson & Johnson ανακαλεί τα αντηλιακά (σπρέι) Aveeno και Neutrogena μετά από δοκιμές δειγμάτων κατά τις οποίες ανιχνεύθηκε βενζόλιο, μια γνωστή καρκινογόνα ουσία.

Η εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι οι καταναλωτές πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα και να τα απορρίψουν κατάλληλα. Τα αντηλιακά που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι τα Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer και Aveeno Protect + Refresh.

Johnson & Johnson

Δείτε επίσης: Johnsοn & Johnson εμβόλιο COVID-19: Κίνδυνος για αυτοάνοση διαταραχή

“Θα πρέπει να ανακαλέσουμε όλα αυτά τα αντηλιακά προϊόντα”, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με διανομείς και λιανοπωλητές για να κανονίσει την επιστροφή των ανακληθέντων προϊόντων.

Το βενζόλιο, μια βιομηχανική χημική ουσία που βρίσκεται συνήθως στο αργό πετρέλαιο και στον καπνό του τσιγάρου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κατασκευή πλαστικών και φυτοφαρμάκων, είναι μια γνωστή καρκινογόνα ουσία που μπορεί να προκαλέσει βλάβη αν κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε μακροχρόνια έκθεση – έκθεση για περισσότερο από ένα χρόνο – σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: COVID-19: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer στους εφήβους 12-15 ετών

Η Jοhnson & Jοhnson είπε ότι το βενζόλιο δεν είναι συστατικό σε κανένα από τα αντηλιακά προϊόντα της και ότι η εταιρεία διερευνά την αιτία της μόλυνσης. Η Johnson & Johnson δεν ανέφερε λεπτομερώς πόσο βενζόλιο ανιχνεύθηκε, λέγοντας απλά ότι πρόκειται για “χαμηλά επίπεδα”.

Η ανεξάρτητη φαρμακευτική εταιρεία Valisure η οποία έκανε τις δοκιμές βρήκε πρόσφατα ότι 78 παρτίδες αντηλιακών και προϊόντων αντηλιακής περιποίησης περιείχαν βενζόλιο, μια γνωστή καρκινογόνα ουσία που έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του αίματος και κάποιες άλλες ασθένειες. Από τις 78 παρτίδες, 40 προϊόντα βρέθηκαν να έχουν “σημαντικά επίπεδα βενζολίου”.

Δείτε επίσης: Ισραήλ COVID-19: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer;

Η Johnson & Johnson είπε ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να κάνουν όσες σχετικές ερωτήσεις ήθελαν ή να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων από την εταιρεία.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS