ΑρχικήinetCOVID-19: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer στους εφήβους 12-15 ετών

COVID-19: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer στους εφήβους 12-15 ετών

Η Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε τη Δευτέρα το αίτημα της Pfizer και της BioNTech για χορήγηση του εμβολίου COVID-19 σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επιτρέποντας στα κράτη να εμβολιάσουν τους μαθητές του γυμνασίου πριν από το φθινόπωρο.

Pfizer COVID-19 BioNTech

Μάθετε: COVID-19 και WFH αύξησαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

Το εμβόλιο δύο δόσεων έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Η συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Εμβολίων έχει προγραμματίσει μια συνεδρίαση την Τετάρτη για να εξετάσει τα πλάνα για τους εφήβους ηλικίας 12 με 15. Εάν εγκριθεί από το CDC όπως αναμένεται, θα μπορούσε να διανεμηθεί στους εφήβους από αυτή την εβδομάδα.

Ο αναπληρωτής Επίτροπος του FDA, Δρ Janet Woodcock, δήλωσε ότι η απόφαση μας φέρνει πιο κοντά στο να επιστρέψουμε στην αίσθηση της κανονικότητας και να τερματίσουμε την πανδημία. Διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το πρακτορείο «ανέλαβε μια αυστηρή και ενδελεχή ανασκόπηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων» πριν δώσει την έγκριση για χρήση στους εφήβους.

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Pfizer εντόπισε ψεύτικα εμβόλια σε Μεξικό και Πολωνία

Οι εταιρείες δήλωσαν στα τέλη Μαρτίου ότι το εμβόλιο βρέθηκε να είναι 100% αποτελεσματικό σε μια κλινική δοκιμή περισσότερων από 2.000 εφήβων. Είπαν επίσης ότι το εμβόλιο προκάλεσε μια «ισχυρή» απόκριση αντισωμάτων στα παιδιά, ξεπερνώντας εκείνα από την προηγούμενη δοκιμή που έγινε σε μεγαλύτερους εφήβους και νεαρούς ενηλίκες. Οι παρενέργειες ήταν γενικά συνεπείς με αυτές που παρατηρήθηκαν στους ενήλικες, πρόσθεσαν.

Ο εμβολιασμός των παιδιών θεωρείται ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της πανδημίας. Το έθνος είναι απίθανο να επιτύχει την ανοσία της αγέλης έως ότου τα παιδιά εμβολιαστούν, λένε αξιωματούχοι υγείας και ειδικοί.

Δείτε επίσης: Μελέτη της Apple: Το Apple Watch μπορεί να ανιχνεύσει τον COVID-19;

Τα παιδιά αποτελούν περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Μεταξύ 70% και 85% του πληθυσμού των ΗΠΑ πρέπει να εμβολιαστεί κατά του COVID-19 για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, λένε οι ειδικοί. Αν και οι περισσότεροι ειδικοί λένε τώρα ότι η ανοσία της αγέλης φαίνεται όλο και πιο απίθανη καθώς εξαπλώνονται οι παραλλαγές της νόσου.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS