ΑρχικήinetΗ κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε να άρει το μπλοκάρισμα της Xiaomi

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε να άρει το μπλοκάρισμα της Xiaomi

Η αμερικανική κυβέρνηση συμφώνησε να αφαιρέσει τη Xiaomi από έναν κατάλογο αποκλεισμού της διοίκησης του Trump αφού η εταιρεία υπέβαλε αγωγή λίγο νωρίτερα μέσα στην χρονιά, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου που “είδε” το Bloomberg. Η Xiaomi προστέθηκε σε μια αμερικανική στρατιωτική λίστα με φερόμενες κινέζικες στρατιωτικές εταιρείες τον Ιανουάριο, η οποία θα είχε εμποδίσει τις αμερικανικές επενδύσεις στην εταιρεία.

Xiaomi

Μάθετε: Το Xiaomi Mi 11 Ultra είναι το κορυφαίο smartphone της εταιρείας

“Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν σε μια πορεία προς τα εμπρός που θα επιλύσει αυτήν τη διαφορά”, αναφέρει η δήλωση. Άλλες λεπτομέρειες είναι λιγοστές, αλλά και τα δύο μέρη θα υποβάλουν άλλη μια κοινή πρόταση πριν από τις 20 Μαΐου, αναφέρει το Bloomberg.

Δείτε επίσης: Xiaomi: Εκτός από smartphone θα κατασκευάζει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στα τέλη της θητείας του Trump, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Xiaomi είναι κινεζική στρατιωτική ελεγχόμενη εταιρεία και μέρος της «στρατηγικής στρατιωτικής-πολιτικής σύντηξης» της Κίνας. Η Xiaοmi επέστρεψε κάνοντας την αγωγή μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, δηλώνοντας ότι οι δύο συνιδρυτές της είχαν το 75% των δικαιωμάτων ψήφου και ότι δεν υπήρχαν στρατιωτικοί δεσμοί με την ιδιοκτησία. Πρόσθεσε ότι τρεις από τους σημαντικότερους μετόχους της ήταν αμερικανικοί επενδυτικοί όμιλοι.

Δείτε επίσης: Οι τιμές των Xiaomi ενδέχεται να αυξηθούν λόγω της έλλειψης τσιπ

Τον Μάρτιο, το αμερικανικό δικαστήριο σταμάτησε προσωρινά το μπλοκάρισμα, λέγοντας ότι η Xiaomi ήταν πιθανό να κερδίσει ένα πλήρες reversal. Μέχρι στιγμής, το Πεντάγωνο, η Xiaomi και οι κινεζικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει την εξέλιξη.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS