ΑρχικήinetΟι τιμές των Xiaomi ενδέχεται να αυξηθούν λόγω της έλλειψης τσιπ

Οι τιμές των Xiaomi ενδέχεται να αυξηθούν λόγω της έλλειψης τσιπ

Παρά την απουσία τους στην αμερικανική αγορά, τα τηλέφωνα της Xiaomi, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την υποκατηγορία Redmi, είναι δημοφιλή και γνωστά για τις οικονομικές τιμές τους παρά τις σχεδόν κορυφαίες δυνατότητες που παρέχουν. Αυτές οι τιμές έχουν πράγματι αυξηθεί με τα χρόνια, αλλά τα τηλέφωνα Mi και Redmi παρέμειναν σημαντικά φθηνότερα από ό, τι τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ.

Xiaomi

Όπως σας αναφέραμε και πριν από μερικές ημέρες η έλλειψη τσιπ τον τελευταίο καιρό έχει φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα. Όλο αυτό ξεκίνησε με την αρχή της πανδημίας του COVID-19 ο οποίος έχει δημιουργήσει μια τεράστια ζήτηση για ημιαγωγούς οι οποίοι είναι ειδικά τσιπ που χρησιμοποιούνται στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη. Η ικανότητα των κατασκευαστών για προμήθεια αυτών των τσιπ έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό.

Δείτε επίσης: Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ «φτάνει σε κρίσιμο σημείο»

Η έλλειψη των τσιπ παρατηρήθηκε για πρώτη φορά και στην βιομηχανία των αυτοκινήτων, εκτός από το ότι έχει εξαπλωθεί στα εξαρτήματα υπολογιστών και στα smartphone και απειλεί όχι μόνο την προσφορά των προϊόντων αλλά και τις τιμές τους.

Δείτε επίσης: Η Xiaomi κυκλοφορεί τα kernel sources για τα Redmi Note 10 & Mi 10T Lite

Η τελευταία φήμη που κυκλοφόρησε αφορά την Xiaomi. Ο πρόεδρος της Wang Xiang σε μια πρόσφατη εκδήλωση που αναφέρθηκε στα κέρδη της εταιρείας ανέφερε ότι οι τιμές των τσιπ έχουν αυξηθεί εξαιτίας της χαμηλής προσφοράς και της υψηλής ζήτησης. Οι τιμές των μελλοντικών τηλεφώνων ενδέχεται να αυξηθούν καθώς η εταιρεία δεν πρόκειται να αφαιρέσει από την λειτουργικότητα, οπότε το κόστος θα μεταβιβαστεί στους καταναλωτές. Με άλλα λόγια, τα επόμενα smartphone της Xiaomi θα μπορούσαν να καταλήξουν να είναι ακριβότερα από ό, τι συνήθως.

Δείτε επίσης: Xiaomi: Τα Mi 11 Ultra & Mi 11 Pro κυκλοφορούν την επόμενη εβδομάδα

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς ο Wang εξακολουθεί να πιστεύει ότι η εταιρεία μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, τουλάχιστον προς το παρόν. Η Xiaomi δεν είναι η μόνη OEM που επλήγη από αυτήν την έλλειψη τσιπ – για να καταλάβετε η έλλειψη έχει επηρεάσει την ίδια την Qualcomm.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS