Αρχικήsecurity"Black Widow": Hackers χρησιμοποιούν την ταινία ως «δόλωμα» για να εξαπατήσουν χρήστες

“Black Widow”: Hackers χρησιμοποιούν την ταινία ως «δόλωμα» για να εξαπατήσουν χρήστες

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αλλαγές, η πολυαναμενόμενη ταινία “Black Widow” έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα αυτόν τον μήνα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Disney Plus ταυτόχρονα, λόγω περιορισμών που επιβάλλει ο COVID-19. Η προβολή της πρεμιέρας στο διαδίκτυο, πυροδότησε το ενδιαφέρον όχι μόνο των movie fans, αλλά και των hackers/scammers.

Ερευνητές ασφαλείας της Kaspersky αναλύουν κακόβουλα αρχεία που εμφανίζονται ως η νέα ταινία “Black Widow”, καθώς και phishing websites που σχετίζονται με ταινίες, που έχουν σχεδιαστεί για να κλέψουν τα credentials των χρηστών, στα πλαίσια της προσπάθειας των scammers να βγάλουν χρήματα από τα ενδιαφέροντα ανυποψίαστων θεατών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σημειωθεί αύξηση των προσπαθειών «μόλυνσης» εν μέσω των ανακοινωθέντων ημερομηνιών κυκλοφορίας της ταινίας, δηλαδή της αρχικής ημερομηνίας κυκλοφορίας της την 1η Μαΐου του περασμένου έτους και της προγραμματισμένης ημερομηνίας κυκλοφορίας της από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε επίσης: Republican National Committee: Παραβιάστηκε από Ρώσους hackers;

"Black Widow" Hackers την ταινία
“Black Widow”: Hackers χρησιμοποιούν την ταινία ως «δόλωμα» για να εξαπατήσουν χρήστες

Πριν από την πρεμιέρα, οι ερευνητές της εταιρείας είδαν τον μεγαλύτερο αριθμό προσπαθειών μόλυνσης χρηστών: 12% πριν από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας το 2020, 13% τον Απρίλιο του 2021 και 9% τον Ιούνιο του 2021.

Η Kaspersky ανακάλυψε επίσης phishing websites που έχουν σχεδιαστεί για να κλέψουν τα credentials των θεατών. Με την ελπίδα να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη ταινία, οι χρήστες επισκέπτονταν ένα site που έδειχνε τα πρώτα λεπτά της ταινίας, προτού τους ζητηθεί να εγγραφούν για να συνεχίσουν να την παρακολουθούν.

Κατά την εγγραφή, για να επιβεβαιώσουν την περιοχή διαμονής τους, ζητείτο από τους θεατές να εισάγουν τα στοιχεία των τραπεζικών τους καρτών. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, χρεώνονταν οι κάρτες τους αλλά, όπως αναμενόταν, η ταινία δεν συνέχιζε να παίζει.

Δείτε ακόμη: Δεν έχετε πρόσβαση στο Pirate Bay; Δείτε τα top Proxy Sites για το 2021

"Black Widow" Hackers ταινία
“Black Widow”: Hackers χρησιμοποιούν την ταινία ως «δόλωμα» για να εξαπατήσουν χρήστες

«Αυτός ο τύπος phishing είναι ευρέως διαδεδομένος και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς μεταξύ των scammers», επεσήμανε η εταιρεία.

Ο Anton Ivanov, ερευνητής ασφαλείας στην Kaspersky, ανέφερε ότι οι κυκλοφορίες μεγάλων ταινιών παραμένουν ένα ελκυστικό «δόλωμα» για τους επιτιθέμενους που θέλουν να διαδώσουν απειλές, phishing σελίδες και spam. Αυτή την περίοδο, η Kaspersky έχει παρατηρήσει εντατικές δραστηριότητες απάτης που σχετίζονται με το Black Widow.

Πρόταση: Νέο malware εμποδίζει τα θύματα να επισκεφτούν “πειρατικά sites”

"Black Widow" Hackers ταινία
“Black Widow”: Hackers χρησιμοποιούν την ταινία ως «δόλωμα» για να εξαπατήσουν χρήστες

«Στον ενθουσιασμό τους για να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη ταινία, οι θεατές δεν παρατηρούν τις πηγές που χρησιμοποιούν, και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι scammers. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να αποφευχθούν, ενώ οι χρήστες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τα sites που επισκέπτονται», πρόσθεσε η εταιρεία.

Για να αποφύγετε να πέσετε θύματα αυτής της απάτης, η Kaspersky συνιστά να ελέγχετε την αυθεντικότητα των websites προτού εισάγετε προσωπικά δεδομένα, καθώς και να χρησιμοποιείτε μόνο επίσημα, αξιόπιστα websites για να παρακολουθήσετε ή να κατεβάσετε ταινίες. Επίσης, θα πρέπει να ελέγχετε τις διευθύνσεις URL και την ορθογραφία, αλλά και να προσέχετε τις επεκτάσεις των αρχείων που κατεβάζετε, αποφεύγοντας αρχεία με τις επεκτάσεις .exe και .msi.

Πηγή πληροφοριών: itweb.co.za

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS