ΑρχικήinetNissan: Ανακοίνωσε νέο EV εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρικού crossover

Nissan: Ανακοίνωσε νέο EV εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρικού crossover

Η Nissan ανακοίνωσε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, με το όνομα EV36Zero, στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Nissan θα χρησιμοποιήσει το νέο EV εργοστάσιο για την παραγωγή ενός νέου ηλεκτρικού Nissan crossover.

Δείτε επίσης: Το επόμενης γενιάς Ariya EV της Nissan θα καθυστερήσει μέχρι το 2022

Nissan EV εργοστάσιο
Nissan: Ανακοίνωσε νέο EV εργοστάσιο για την παραγωγή ηλεκτρικού crossover

Ο κόμβος παραγωγής θα περιλαμβάνει, επίσης, το δικό του εργοστάσιο μπαταριών. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έγινε γνωστό το σχέδιο της Nissan να φτιάξει ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Sunderland (σε συνεργασία με την AESC), όπου η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει ήδη το Leaf.

Τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε τα επίσημα σχέδια για αυτό που ονομάζει EV36Zero, το οποίο θα είναι κάτι περισσότερο από ένα εργοστάσιο μπαταριών.

Λέγεται ότι η Nissan σχεδιάζει να κατασκευάσει κι ένα “ηλεκτρικό crossover νέας γενιάς” στο νέο αυτό εργοστάσιο.

Η Nissan θα επενδύσει έως και 423 εκατομμύρια λίρες για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος νέας γενιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο“.

Δείτε επίσης: Cadillac: Όλα τα νέα της οχήματα θα είναι ηλεκτρικά

Λαμβάνοντας υπόψη την τεχνογνωσία της εταιρείας πάνω στα crossover, καθώς και την παγκόσμια επιτυχία του Nissan LEAF, μπορούμε να περιμένουμε ότι το ηλεκτρικό crossover επόμενης γενιάς θα έχει στυλ και χαρακτηριστικά που θα του επιτρέπουν εξαιρετική απόδοση, καθιστώντας ακόμη πιο προσιτή τη μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση.

Nissan ηλεκτρικού crossover

Σύμφωνα με τη Nissan, το EV εργοστάσιο θα μπορεί να παράγει περίπου 100.000 αυτοκίνητα τη χρονιά, τα οποία δεν θα περιορίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Nissan λέει ότι σκοπεύει να τα εξαγάγει και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Το νέο crossover θα κατασκευαστεί με βάση την πλατφόρμα Alliance CMF-EV“.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι το νέο ηλεκτρικό crossover θα κατασκευαστεί και σε εργοστάσια σε άλλες τοποθεσίες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, είπε:

Αυτό το project αποτελεί μέρος των πρωτοποριακών προσπαθειών της Nissan για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας. Η ολιστική προσέγγισή μας περιλαμβάνει όχι μόνο την ανάπτυξη και παραγωγή EV, αλλά και τη χρήση μπαταριών ως αποθήκευση ενέργειας και την επαναχρησιμοποίησή τους για άλλους σκοπούς“.

Δείτε επίσης: Toyota: Σύντομα θα κυκλοφορήσουν ηλεκτρικά και υβριδικά φορτηγά

Η Nissan και η AESC έχουν επίσης δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο gigafactory κατασκευής μπαταριών. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Η Nissan είπε, επίσης, ότι το νέο EV εργοστάσιο θα τροφοδοτείται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS