ΑρχικήinetToyota: Σύντομα θα κυκλοφορήσουν ηλεκτρικά και υβριδικά φορτηγά

Toyota: Σύντομα θα κυκλοφορήσουν ηλεκτρικά και υβριδικά φορτηγά

Στο πλαίσιο μιας ευρείας ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε χθες, η Toyota επιβεβαίωσε ότι αναπτύσσει ηλεκτρικά φορτηγά, συμπεριλαμβανομένων πλήρως ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία δεν λέει ακόμη ποιες σειρές μοντέλων θα λάβουν αυτές τις τεχνολογίες, αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι “προτίθεται να φέρει την ηλεκτροκίνηση στη σειρά παραλαβής φορτηγών στο εγγύς μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και κινητήρων BEV.” Οι φήμες επιμένουν ότι το τρίτης γενιάς Tundra πλήρους μεγέθους, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο του αργότερα μέσα στην χρονιά, θα είναι μεταξύ αυτών των οχημάτων.

Toyota

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση Τύπου, “η Toyota έως το 2025 σχεδιάζει να επεκταθεί σε περίπου 70 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως. Αυτή η μελλοντική σειρά θα περιλαμβάνει 15 αποκλειστικά BEV, συμπεριλαμβανομένων επτά που φέρουν το moniker BZ (Beyond Zero).” Το Beyond Zero είναι ένα νέο αλφαριθμητικό σύστημα ονομασίας μοντέλου που εισάγεται στο ηλεκτρικό SUV Toyota BZ4X που υποκύπτει στην έκθεση Auto Shanghai 2021 αυτής της εβδομάδας στην Κίνα.

Δείτε επίσης: Η Toyota θα λανσάρει φέτος στις ΗΠΑ τρία ηλεκτρικά οχήματα

Δεν είναι άμεσα σαφές εάν οποιοδήποτε από αυτά τα νέα ηλεκτρικά ή υβριδικά φορτηγά θα φέρει το BZ moniker.

Η Toyota υπήρξε από καιρό στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας υβριδικών και plug-in υβριδικών οχημάτων και είναι επίσης ο ηγέτης στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Παρά αυτήν την κυριαρχία, η εταιρεία ήταν απρόθυμη να προσφέρει ένα πλήρες BEV για την καταπολέμηση των αντιπάλων της (Tesla, Nissan και Chevrolet).

Διαβάστε επίσης: Tesla: Σπάει το ρεκόρ στο χρηματιστήριο και ξεπερνάει την Toyota

Αντ ‘αυτού, η Toyota επέλεξε να δώσει έμφαση σε εξειδικευμένα μοντέλα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, αναπτύσσοντας προσφορές μικρού όγκου όπως το sedan Mirai για επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές όπως η Καλιφόρνια. Η τελική έκδοση παραγωγής του BZ4X compact crossover που θα δούμε θα είναι το πρώτο σύγχρονο BEV της εταιρείας που θα προσφέρεται προς πώληση παγκοσμίως. Η Toyota επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει το μοντέλο τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Κίνα για να πωλείται παγκόσμια το 2022.

Εάν η Toyota επρόκειτο να κατασκευάσει μια έκδοση υβριδική ή με ηλεκτρική μπαταρία του πλήρους μεγέθους Tundra ή του μεσαίου μεγέθους Tacoma, η κίνηση θα αποτελούσε μέρος μιας αυξανόμενης λίστας ηλεκτροκίνητων οχημάτων επόμενης γενιάς που θα περιλάμβανε τα Tesla Cybertruck, GMC Hummer EV και Rivian R1T, για να μην αναφέρουμε τις επικείμενες εκδόσεις με μπαταρία του δημοφιλούς Silverado Chevy και του F-150 pick-up της Ford, το οποίο κέρδισε το υβριδικό μοντέλο PowerBoost για το 2021.

Δείτε επίσης: Toyota: Προηγμένη self-driving τεχνολογία σε επαγγελματικά οχήματα

Το σημερινό Tundra δεύτερης γενιάς υστερεί σημαντικά από τα πιο σύγχρονα, πλούσια σε τεχνολογία και οικονομικά καύσιμα φορτηγά. Ένα νέο ηλεκτρικό ή αέριο-ηλεκτρικό υβριδικό μοντέλο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για τους καταναλωτές.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS