ΑρχικήinetTesla: Σπάει το ρεκόρ στο χρηματιστήριο και ξεπερνάει την Toyota

Tesla: Σπάει το ρεκόρ στο χρηματιστήριο και ξεπερνάει την Toyota

Οι μετοχές της Tesla χτύπησαν κόκκινο και έγινε η πιο ακριβή βιομηχανία αυτοκινήτων, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις Toyota, Disney και Coca Cola.

tesla
Tesla: Σπάει το ρεκόρ στο χρηματιστήριο και ξεπερνάει την Toyota

Η επιχείρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Elon Musk υπερβαίνει την αξία σχεδόν κάθε εταιρείας του S&P 500, συμπεριλαμβανομένων κάποιων εμβληματικών βιομηχανιών της Αμερικής.

Την Τετάρτη το μεσημέρι οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 4%, έσπασαν το ρεκόρ τους και η κάθε μετοχή άγγιξε τα $1.134. Με αυτές τις τιμές το ανώτατο όριο αγοράς της φτάνει σχεδόν τα $210 εκατομμύρια.

Αυτό ανέβασε την Tesla στην κορυφή των επιχειρήσεων με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη, πιο πάνω και από την Toyota. Άφησε επίσης πίσω της την γνωστή εταιρεία αναψυκτικών Coca Cola (ΚΟ), ξεπερνώντας την τιμή αγοράς της, αλλά και τις Disney (DIS), Cisco (CSCO), Merck (MRK) και Exxon Mobil (XOM). Στη λίστα προστίθεται και η PayPal, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση μιας άλλης εταιρείας πληρωμών, η οποία είχε ιδρυθεί και αυτή από τον Elon Musk.

Οι μετοχές της έχουν αυξηθεί αρκετά από την αρχή του 2020, καθώς οι επενδυτές είναι πλέον πιο σίγουροι για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Tesla: Σπάει το ρεκόρ στο χρηματιστήριο και ξεπερνάει την Toyota

Βέβαια, η Toyota παραμένει μια πολύ μεγαλύτερη εταιρεία, ενώ τον προηγούμενο χρόνο πούλησε περίπου 30 φορές περισσότερα αυτοκίνητα, με τα κέρδη της να είναι 10 φορές υψηλότερα. Συγκεκριμένα, η Ιαπωνική εταιρεία πούλησε 10.46 εκατομμύρια αυτοκίνητα έως τον Μάρτιο και σημείωσε έσοδα 30.2 τρισεκατομμύρια σε νόμισμα Ιαπωνίας. Οι πωλήσεις της Tesla από την άλλη πλευρά, περιορίστηκαν στα 24.6 δισεκατομμύρια, πουλώντας μόνο 367.200 οχήματα τον προηγούμενο χρόνο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις εταιρείες στο S&P 500 που αξίζουν περισσότερο από την εταιρεία του Elon Musk. Μία από αυτές είναι και η AT&T Inc, στην οποία ανήκει το CNN.

Ωστόσο, τα κέρδη της Tesla δεν είναι αρκετά σταθερά ώστε να της εξασφαλίσουν μια θέση στο S&P 500, αλλά αυτή ίσως είναι μια καλή αρχή για να το καταφέρει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS