ΑρχικήinetSNIK, Sin boy και YouTube trends: Πως κατακτούν την κορυφή

SNIK, Sin boy και YouTube trends: Πως κατακτούν την κορυφή

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τα μεγαλύτερα Ελληνικά ταλέντα κατακτούν trap-αρωντας τα trends του YouTube. SNIK, Sin boy, Madclip είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που πρωταγωνιστούν συχνά στις κορυφαίες θέσεις των trends.

Καλλιτέχνες σαν και αυτούς μας κάνουν να πιστεύουμε πως το να παίξουν τα βίντεο μας στην κορυφή του YouTube είναι κάτι εύκολο. Η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό και η κατάκτηση μιας θέσης στα trending spots δεν είναι απλή υπόθεση.

youtube
SNIK, Sin boy και YouTube trends: Πως κατακτούν την κορυφή

Πως θα φτάσουν τα βίντεο σας στα trends

Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο βασισμένο στο περιεχόμενο τους. Βίντεο με μεγαλύτερη διάρκεια και συνάφεια, συχνές αναρτήσεις και ένα καλοδιατηρημένο κανάλι στο YouTube μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε viral τα βίντεο σας.

Εάν η δημιουργία βίντεο YouTube είναι η κύρια στρατηγική περιεχομένου σας, βεβαιωθείτε ότι ασχολείστε με θέματα τα οποία έχουν συνάφεια με τα trending clips. Διαφορετικά, δεν αξιοποιείτε ευκαιρίες γiα να διαφημίσετε την επωνυμία σας ή να αποκτήσετε νέο κοινό. Δεν πρέπει να δημιουργείτε βίντεο μόνο και μόνο για να πλασάρετε καινούργιο περιεχόμενο στο YouTube. Το περιεχόμενο που δημιουργείτε θα πρέπει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των θεατών.

Υπάρχουν πολλά σημεία που παίζουν ρόλο για την δημιουργία ενός δημοφιλούς βίντεο. Όλα βασίζονται στον αλγόριθμο του YouTube, ο οποίος λαμβάνει υπόψη:

Χρόνος παρακολούθησης: Περιλαμβάνει τον αριθμό προβολών, τον αριθμό των περιόδων σύνδεσης, τη διάρκεια της περιόδου σύνδεσης και άλλα.

Διάρκεια βίντεο: Είναι μια γενική παρατήρηση ότι τα μεγαλύτερα βίντεο τείνουν να ξεπερνούν τα μικρότερα βίντεο στον αλγόριθμο του YouTube, επειδή υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για να κρατήσετε το ενδιαφέρον των θεατών.

Συνοχή καναλιού: Το YouTube θέλει να προωθεί κανάλια περισσότερο από μεμονωμένα βίντεο. Εάν ένας θεατής βρει ένα καλό βίντεο, είναι πολύ πιθανό να κάνουν κλικ στη σελίδα του καναλιού για να δουν περισσότερο σχετικό περιεχόμενο.

youtube
SNIK, Sin boy και YouTube trends: Πως κατακτούν την κορυφή

Γιατί αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν trending βίντεο; Το YouTube αναζητά περιεχόμενο που θα προσελκύσει νέους θεατές και θα τους κρατήσει στο YouTube για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να κάνετε και τα δικά σας βίντεο να φτάσουν ψηλά στα trending spots.

1. Δημιουργήστε περιεχόμενο μεγάλης διάρκειας

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, τα μεγαλύτερα βίντεο έχουν καλύτερη απόδοση από τα μικρότερα βίντεο. Μια πρόσφατη μελέτη προτείνει ότι τα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών είναι 350% καλύτερα από τα βίντεο 5 λεπτών.

Φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της διάρκειας του βίντεο, της διάρκειας περιόδου σύνδεσης προβολής και του συνολικού αριθμού προβολών. Ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε ένα θέμα που να είναι αρκετά ελκυστικό για τη διάρκεια του βίντεο σας.

2. Προωθήστε γρήγορα το βίντεο σας

Εάν επενδύετε στην προώθηση του βίντεο σας στο YouTube, οι πρώτες 3 ημέρες από την κυκλοφορία του βίντεο είναι οι σημαντικότερες. Ο στόχος είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να παρακολουθήσουν το βίντεο τις πρώτες 48-72 ώρες.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των κοινωνικών δικτύων, του website σας ή μέσω σχετικών διαφημίσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο στόχος σας είναι να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες προβολές στην αρχή. Μόλις συμβεί αυτό, μπορείτε να επικεντρωθείτε στο στοχευμένο κοινό σας.

3. Χρησιμοποιήστε μια ελκυστική μικρογραφία

Η εικόνα μικρογραφίας (thumbnail) και η επικεφαλίδα επηρεάζουν πολύ περισσότερο από όσο πιστεύετε το βίντεο σας.

Η μικρογραφία σας πρέπει να είναι αρκετά ελκυστική για να κάνει τους ανθρώπους να σταματούν στο βίντεο σας και να κάνουν κλικ. Αποφύγετε τις μικρογραφίες που είναι απλά ελκυστικές αλλά δεν αποτελούν μέρος του πραγματικού σας περιεχομένου.

Η μικρογραφία είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναδείξετε την προσωπικότητα μιας επωνυμίας. Για παράδειγμα, τα βίντεο στο YouTube από influencers περιλαμβάνουν συχνά μια εικόνα του εαυτού τους στη μικρογραφία μαζί με κάτι που τραβάει την προσοχή.

4. Βελτιστοποιήστε τα μεταδεδομένα για καλύτερη αναζήτηση και προβολή

Η παραγωγή βίντεο από μόνη της δεν είναι αρκετή. Είναι ζωτικής σημασίας να βελτιστοποιήσετε τα μεταδεδομένα των βίντεο σας στο YouTube. Αυτά περιλαμβάνουν τον τίτλο σας, τις ετικέτες και την περιγραφή σας.

Ο στόχος είναι να γράψετε κάτι συναρπαστικό χωρίς να αποκαλύψετε τα πάντα στο βίντεο. Περιγράψτε λεπτομερώς τι είναι το βίντεο, αλλά αφήστε τους θεατές σας με ερωτηματικά.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε συνδέσμους που παροτρύνουν την δράση των θεατών σας στην περιγραφή σας – να θυμάστε ότι αυτό είναι το βασικό σημείο του marketing στο YouTube. Τέλος, μην γεμίζετε ποτέ την περιγραφή σας με ετικέτες.

SNIK, Sin boy και YouTube trends: Πως κατακτούν την κορυφή

5. Κρατήστε την εικόνα της επωνυμίας σας

Εάν δεν είστε σίγουροι για το περιεχόμενο ενός συγκεκριμένου βίντεο μην πειραματιστείτε με αυτό. Τα βίντεο που δεν έχουν συνάφεια με το κανάλι σας μπορούν να το βλάψουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθείτε να δημιουργείτε φρέσκο περιεχόμενο. Ωστόσο, τα βίντεό σας αποτελούν μέρος της επωνυμίας σας, επομένως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματα που περνάτε στο κοινό σας έχουν συνοχή.

6. Να είστε συνεπής YouTuber

Σε αυτό το σημείο, είναι ασφαλές να πούμε ότι η συνοχή έχει σημασία για τη λήψη περισσότερων προβολών σε ολόκληρο το κανάλι σας και όχι μόνο για ένα βίντεο. Όταν ένας θεατής βλέπει ένα ελκυστικό βίντεο, είναι πιο πιθανό να δει περισσότερα βίντεο από αυτό το κανάλι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αλγόριθμος του YouTube ευνοεί την προώθηση καναλιών σε σχέση με την προώθηση ενός βίντεο. Πώς το ξέρουμε αυτό; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 50% των προτεινόμενων βίντεο προέρχονται από το ίδιο κανάλι, το 40% προέρχεται από συνεργάτες ή σχετικά κανάλια και το 10% για σχετικά δημοφιλή βίντεο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS