ΑρχικήsecurityHushpuppi: Ο hacker Raymond Abbas συνελήφθη για απάτες

Hushpuppi: Ο hacker Raymond Abbas συνελήφθη για απάτες

Ένας Νιγηριανός influencer-hacker που ονομάζεται Raymond Abbas – εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο Hushpuppi – και δημοσίευε φωτογραφίες από την πολυτέλη ζωή του σε ιδιωτικά τζετ συνελήφθη για κυβερνο-απάτες αξίας 350 εκατομμυρίων £.

influencer

Το FBI κατέσχεσε περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά όταν εισέβαλε στο διαμέρισμα του 38χρονου Raymond Abbas στο Ντουμπάι όταν κοιμόταν.

Οι ερευνητές λένε ότι ο influencer παρουσίαζε έναν τρόπο ζωής δισεκατομμυριούχου για να «δελεάσει θύματα από όλο τον κόσμο».

Δώδεκα άλλοι άνθρωποι συνελήφθησαν για φερόμενη συμμετοχή τους στην απάτη.

Πιστεύεται ότι οι ερευνητές βρήκαν τα email δύο εκατομμυρίων θυμάτων σε διάφορα τηλέφωνα και υπολογιστές που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα καθώς και βαλίτσες γεμάτες μετρητά.

«Οι ύποπτοι στόχευαν θύματα στο εξωτερικό δημιουργώντας ψεύτικα website για γνωστές εταιρείες και τράπεζες σε μια προσπάθεια να κλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των θυμάτων και στη συνέχεια να ξεπλύνουν τα κλεμμένα χρήματα», δήλωσε ο Jamal al-Jalaf, του CID Police Dubai.

Ο κ. Abbas – που εμφανιζόταν με το όνομα Hushpuppi – κατηγορείται επίσης για διάπραξη απάτης σε Ευρώπη, Αμερική και Νιγηρία, ανέφερε η αστυνομία.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε δύο μήνες μετά την έναρξη των ερευνών για τη συμμορία. Οι ντετέκτιβ χρησιμοποίησαν τα social media για να εντοπίσουν τα άτομα που συμμετείχαν στην απάτη.

Ο κ. Abbas ξεκίνησε ως έμπορος μεταχειρισμένων ρούχων στο Lagos πριν ισχυριστεί ότι είναι δισεκατομμυριούχος κατασκευαστής ακινήτων στο Ντουμπάι.

Ανέφερε ότι σε post του ότι δείχνει την πολυτελή ζωή που κάνει για να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να μην παρατάνε τα όνειρα τους.

«Δημοσιεύω μερικά από αυτά τα πράγματα, ώστε κάποιος να μπορεί να δει τη σελίδα μου κάποια μέρα και να μην εγκαταλείψει τους στόχους του», είπε κάποτε στους 2,4 εκατομμύρια φαν του στο Instagram.

Ένα βίντεο δημοσιεύτηκε από την αστυνομία του Ντουμπάι με τον influencer να φαίνεται να συλλαμβάνεται.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το FBI θα πιέσει να εκδώσει τον κ. Abbas στην Αμερική, καθώς πολλά από τα φερόμενα θύματα ήταν πολίτες των ΗΠΑ.

Ο “Hushpuppi” δεν έχει ακόμη σχολιάσει τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SecΝews ο εν λόγω απατεώνας-hacker είχε βρεθεί και στην Ελλάδα (και συγκεκριμένα στην Σαντορίνη και σε άλλα Ελληνικά νησιά) ενώ μεταξύ των θυμάτων του συγκαταλέγονται και Ελληνικές εταιρείες. Το ρεπορτάζ της ομάδας μας συνεχίζεται και θα σας κρατάμε ενήμερους για οτιδήποτε νεότερο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS