ΑρχικήinetΤο Fishbit θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών

Το Fishbit θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών

fishbit

Ερευνητές στο Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) αναπτύσσουν μία νέα μέθοδο, η οποία θα τους επιτρέψει να μελετούν και να παρακολουθούν τις κινήσεις των ψαριών σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τον μηχανικό του CSIRO, James Sharp, η τεχνολογία, που ονομάζεται Fishbit, θα επιτρέψει τη μέτρηση των βιοπαραμέτρων των ψαριών σε διαφορετικά περιβάλλοντα, είτε πρόκειται για την άγρια ​​φύση είτε για περιβάλλοντα ιχθυοκαλλιεργειών.

“Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το εάν ένα ψάρι βιώνει οποιοδήποτε περιβαλλοντικό άγχος μετρώντας τα επίπεδα του οξυγόνου, τον καρδιακό ρυθμό, έτσι ώστε να καταλάβετε εάν άλλα αρπακτικά μπορεί να βρίσκονται κοντά ή όταν τα ψάρια μεταφέρονται αφού πιαστούν και μετακινηθούν σε κλωβούς” δήλωσε ο Sharp.

“Μπορείτε ακόμα να δείτε τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, των αυξανόμενων θερμοκρασιών των ωκεανών και της ρύπανσης. Τα ψάρια επιτρέπουν στους ανθρώπους να μετρήσουν αυτά τα προβλήματα και να ανταποκριθούν σε αυτά”.

Οι ερευνητές του CSIRO, αναπτύσσουν μία τεχνολογία ηχητικών κυμάτων, που θα τους επιτρέψει να λαμβάνουν τα δεδομένα που συλλέγονται από το Fishbit σε πραγματικό χρόνο. Ο Sharp επεσήμανε πως οι υπάρχουσες τεχνολογίες ασύρματης επικοινωνίας δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένες για να χρησιμοποιηθούν υποβρύχια.

“Οι συμβατικές ασύρματες τεχνολογίες όπως το Wi-Fi και το 4G δεν λειτουργούν στο υποθαλάσσιο περιβάλλον. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων σε μεγάλες αποστάσεις μέσα στο θαλασσινό νερό”, δήλωσε.

“Αυτό που χρησιμοποιούμε είναι τεχνολογία ηχητικών κυμάτων επειδή διαδίδεται αρκετά καλά μέσα από το θαλασσινό νερό. Είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για αξιόπιστη επικοινωνία, επειδή υπάρχουν συνεχώς παρεμβολές, όπως για παράδειγμα οι προπέλα μίας βάρκας και άλλες κοινές πηγές θορύβου στο θαλάσσιο περιβάλλον.”

Άλλη πιθανή εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι η παρακολούθηση της ασφάλειας των δυτών, σύμφωνα με τον Sharp.

“Μπορείτε να έχετε ένα ρολόι κατάδυσης που μετρά τον καρδιακό ρυθμό σας ενώ είστε κάτω από το νερό, που θα στέλνει τις πληροφορίες αυτές στο σκάφος, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι υπόλοιποι επιβάτες ότι είστε εντάξει. Ή αν ο καρδιακός σας ρυθμός ανεβαίνει μπορεί να δείξει ότι βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού και θα μπορούσε επίσης να διαθέτει ένα κουμπί συναγερμού ώστε να μπορείτε να ειδοποιήσετε σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS