Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Στο στόχαστρο των αρχών οι χρήστες παράνομων add-ons του Kodi;

Παρότι το τοπίο παραμένει aκόμη θολό σχετικά με τη νομιμότητα της χρήσης προσθέτων του Kodi που επιτρέπουν το streaming παράνομου περιεχομένου και τις ποινές που μπορεί αυτό να επιφέρει, οι δηλώσεις του επικεφαλή της μεγαλύτερης αντιπειρατικής ομάδας της Βρετανίας έρχονται να ταράξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη θολωμένα νερά.

add-ons του Kodi

Σύμφωνα με τον Kieron Sharp, διευθύνων σύμβουλο του Federation Against Copyright Theft (FΑCT) είναι πολύ πιθανό οι χρήστες παράνομων addons του Kodi να αρχίσουν να διώκονται από τις αρχές στο «πολύ κοντινό μέλλον», καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων σχετικά με αυτούς, στα πλαίσια ερευνών που διεξάγονται από τις αρχές.

«Οι αρχές μπορεί να ξεκινήσουν σύντομα να στοχεύουν κοινούς χρήστες Kodi και όχι μόνο πωλητές και προγραμματιστές», αναφέρει ο Sharp.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πως ενώ το ίδιο το Kodi είναι νόμιμο, τα πρόσθετα τρίτων κατασκευαστών επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν παράνομη πρόσβαση σε περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το streaming περιεχομένου από μη νόμιμες πηγές είναι πλέον παράνομο στην ΕΕ.

Και ενώ είναι αρκετά δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος χρησιμοποιεί το λογισμικό για νόμιμους σκοπούς και ποιος για παράνομους σκοπούς, οι πωλητές των λεγόμενων «fully loaded Kodi boxes» φαίνεται να αποτελούν πρωταρχικό στόχο όντας στο επίκεντρο των ερευνών των αρχών, ενώ από τις έρευνες δεν εξαιρούνται οι τελικοί χρήστες, εάν και φαινομενικά αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Independent ο διευθύνων σύμβουλος του Federation Against Copyright Theft αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτό που εξετάζουμε σε συνεργασία με πολλούς από τους πελάτες και τα μέλη μας είναι τα διαφορετικά επίπεδα εγκληματικότητας που διαπράττονται.»

«Υπάρχει η κατασκευή και η εισαγωγή των συσκευών, όπως και η διανομή και η πώληση αυτών. Εξετάζουμε επίσης τους χρήστες που παρέχουν τις εφαρμογές και τα πρόσθετα, τους προγραμματιστές.»

«Και έπειτα, σε κάποιο σημείο, φτάνουμε και στον τελικό χρήστη. Ο λόγος για τον οποίο οι τελικοί χρήστες εμπλέκονται σε αυτό είναι ότι διαπράττουν ποινικά αδικήματα».

«Όταν συνεργαζόμαστε με την αστυνομία εναντίον μιας εταιρείας που πωλεί IPTV boxes ή συσκευές παράνομου streaming σε μεγάλη κλίμακα, υπάρχουν αρχεία με τους χρήστες που έχουν αγοράσει τις συσκευές. Είναι μέρος της δουλειάς που κάνουμε με την αστυνομία το να εξετάσουμε όλη την επιχείρηση και να αρχίσουμε να ερευνούμε όσους αγοράζουν τις συσκευές αυτές.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *