Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 03:55
Αρχική inet Στο στόχαστρο των αρχών οι χρήστες παράνομων add-ons του Kodi;

Στο στόχαστρο των αρχών οι χρήστες παράνομων add-ons του Kodi;

Παρότι το τοπίο παραμένει aκόμη θολό σχετικά με τη νομιμότητα της χρήσης προσθέτων του Kodi που επιτρέπουν το streaming παράνομου περιεχομένου και τις ποινές που μπορεί αυτό να επιφέρει, οι δηλώσεις του επικεφαλή της μεγαλύτερης αντιπειρατικής ομάδας της Βρετανίας έρχονται να ταράξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη θολωμένα νερά.

add-ons του Kodi

Σύμφωνα με τον Kieron Sharp, διευθύνων σύμβουλο του Federation Against Copyright Theft (FΑCT) είναι πολύ πιθανό οι χρήστες παράνομων addons του Kodi να αρχίσουν να διώκονται από τις αρχές στο “πολύ κοντινό μέλλον”, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων σχετικά με αυτούς, στα πλαίσια ερευνών που διεξάγονται από τις αρχές.

“Οι αρχές μπορεί να ξεκινήσουν σύντομα να στοχεύουν κοινούς χρήστες Kodi και όχι μόνο πωλητές και προγραμματιστές”, αναφέρει ο Sharp.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε πως ενώ το ίδιο το Kodi είναι νόμιμο, τα πρόσθετα τρίτων κατασκευαστών επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν παράνομη πρόσβαση σε περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το streaming περιεχομένου από μη νόμιμες πηγές είναι πλέον παράνομο στην ΕΕ.

Και ενώ είναι αρκετά δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος χρησιμοποιεί το λογισμικό για νόμιμους σκοπούς και ποιος για παράνομους σκοπούς, οι πωλητές των λεγόμενων “fully loaded Kodi boxes” φαίνεται να αποτελούν πρωταρχικό στόχο όντας στο επίκεντρο των ερευνών των αρχών, ενώ από τις έρευνες δεν εξαιρούνται οι τελικοί χρήστες, εάν και φαινομενικά αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Independent ο διευθύνων σύμβουλος του Federation Against Copyright Theft αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Αυτό που εξετάζουμε σε συνεργασία με πολλούς από τους πελάτες και τα μέλη μας είναι τα διαφορετικά επίπεδα εγκληματικότητας που διαπράττονται.”

“Υπάρχει η κατασκευή και η εισαγωγή των συσκευών, όπως και η διανομή και η πώληση αυτών. Εξετάζουμε επίσης τους χρήστες που παρέχουν τις εφαρμογές και τα πρόσθετα, τους προγραμματιστές.”

“Και έπειτα, σε κάποιο σημείο, φτάνουμε και στον τελικό χρήστη. Ο λόγος για τον οποίο οι τελικοί χρήστες εμπλέκονται σε αυτό είναι ότι διαπράττουν ποινικά αδικήματα”.

“Όταν συνεργαζόμαστε με την αστυνομία εναντίον μιας εταιρείας που πωλεί IPTV boxes ή συσκευές παράνομου streaming σε μεγάλη κλίμακα, υπάρχουν αρχεία με τους χρήστες που έχουν αγοράσει τις συσκευές. Είναι μέρος της δουλειάς που κάνουμε με την αστυνομία το να εξετάσουμε όλη την επιχείρηση και να αρχίσουμε να ερευνούμε όσους αγοράζουν τις συσκευές αυτές.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.