Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:56
Αρχική inet Kodi users προσοχή: Εμφανίστηκαν οι "ειδικοί του Kodi"

Kodi users προσοχή: Εμφανίστηκαν οι “ειδικοί του Kodi”

Kodi box; Διαβάστε παρακάτω: Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η νομική διαμάχη των παρόχων ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών με τα add-ons του Kodi, πολλές «πειρατικές» συσκευές σταμάτησαν να λειτουργούν όπως και πριν. Αυτό φυσικά είναι πρόβλημα για χιλιάδες ανθρώπους που αγόρασαν τις συσκευές έτοιμες διαμορφωμένες και δεν έχουν ιδέα για το πώς λειτουργούν.

Έτσι εμφανίστηκε ο ‘Kodi repair men’, ένα νέο είδος τεχνικού που θα διορθώσει του κουτί σας από το διαδίκτυο ή ακόμα και στο σπίτι σας. Να μην ξεχάσουμε ότι θα πρέπει να καταβάλετε το αντίστοιχο αντίτιμο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Kodi add-on ZemTV και η βιβλιοθήκη TVAddons “κέρδισαν” μια καταγγελία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας.

Η καταγγελία, που κατατέθηκε από την Αμερικάνικη εταιρεία πάροχο δορυφορικών και ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών Dish Network, κατηγόρησε τις υπηρεσίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και απαίτησε 150.000 δολάρια για κάθε μια παράβαση.

Με αυτή την υπόθεση, δεν εξαφανίστηκε μόνο το TVAddons, αλλά και οι προγραμματιστές των addon φαίνεται να έχουν πέσει σαν λήθαργο.

Φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλοί που είναι σε θέση να αποκτήσουν και να εγκαταστήσουν νέα addons για να αποκαταστήσουν την απόδοση του κουτιού μέσω των ρυθμίσεων, σε αντίθεση με άλλους (τους περισσότερους) στο Διαδίκτυο, που οι ρυθμίσεις του Kodi τους φαίνονται βουνό.

Αυτό που ακολουθεί είναι γνωστό.

Υπάρχουν μερικοί που αναζητούν βοήθεια στο Internet και την βρίσκουν δωρεάν, μέσω tutorials για την επαναπρογραμμάτιση του TV Box. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος, αλλά όσοι έχουν την υπομονή θα τα καταφ’ερουν και θα μάθουν και τον τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που προσπαθούν να τα έχουν όλα έτοιμα. Ναι είναι αυτοί που δεν κάνουν για το το Linux όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση. Άλλοι πάλι ρωτάνε λάθος κόσμο, αφού φυσικά η επίσημη ομάδα του Kodi δεν επιλύει τέτοια προβλήματα.

Σύμφωνα με το Torrentfreak που παρακολουθεί τις εξελίξεις, τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίστηκαν πολλές ιστοσελίδες και ειδικοί για “επισκευές Kodi”.

Για να επαναφέρετε τα πράγματα σε κατάσταση λειτουργίας σε ένα φορητό υπολογιστή θα χρεωθείτε με 25 δολάρια, ενώ η τιμή του Amazon για ένα νέο Firestick πλήρως διαμορφωμένο φτάνει τα 50 δολάρια. Προφανώς, το όλο θέμα της “επιδιόρθωσης” διαρκεί περίπου 15 με 20 λεπτά, και παρόλο που είναι προφανώς παράνομο, είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα εμφανίστηκαν τόσοι ειδικοί.

Σε πολλές περιπτώσεις, εκτός από τους κομήτες ειδικούς “επισκευαστές” που εμφανίζονται από το πουθενά στο Facebook, υπάρχουν και οι ίδιοι οι οποίοι πωλούν τα συγκεκριμένα κουτιά και πολλά άλλα είδη πειρατείας: πειρατικά DVD, τροποποιητές του PlayStation και πολλά άλλα.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς που πληρώνουν σήμερα και αύριο σταματάει να λειτουργεί το addon που τους εγκατέστησαν. Οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω, και δείχνουν να παρακολουθούν από την γωνία ποιο addon έχει την μεγαλύτερη κίνηση.

Έτσι αν χρησιμοποιείτε Kodi με τέτοια addons, καλό θα ήταν να διαβάσετε κανένα tutorial και να μάθετε μόνοι σας τον τρόπο επιδιόρθωσης του κουτιού. Μπορεί να μην δείτε ταινία το βράδυ, αλλά αν επιμείνετε αύριο θα δείτε σίγουρα…

Αλλιώς δοκιμάστε κάτι σε πιο νόμιμο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.