ΑρχικήinetΗ συσκευή που μας επιτρέπει να ελέγχουμε τα όνειρά μας και 4...

Η συσκευή που μας επιτρέπει να ελέγχουμε τα όνειρά μας και 4 ακόμη απίθανα τεχνολογικά προϊόντα που αναμένονται στην αγορά [εικόνες]

mab-cleaning-system-adrian-perez-zapata-1-537x302

Οσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο εντάσσεται και στην καθημερινότητα μας. Ομως ποίος θα πίστευε πριν από μερικά χρόνια ότι χρησιμοποιώντας μια συσκευή θα μπορούσες να βρεις πράγματα που βρίσκονται διάσπαρτα στο σπίτι σου ή ακόμα και να «ελέγχεις» τα όνειρά σου; Τη Δευτέρα που πέρασε παρουσιάστηκαν στο Kickstarter πέντε τεχνολογικά προϊόντα που οι γενιές των 40 και άνω δεν θα φαντάζονταν ούτε στα πιο τρελά εφηβικά τους όνειρα.

1. Chipolo – Bluetooth item finder

chipolo2
Πόσες φορές έχει τύχει να βιάζεστε και να μην μπορείτε να φύγετε από το σπίτι επειδή ψάχνετε τα κλειδιά σας; Τη λύση στο μόνιμο πρόβλημα των αφηρημένων έρχεται να δώσει η πρωτοποριακή αυτή συσκευή καθώς μέσω Bluetooth καταφέρνει να εντοπίζει αντικείμενα που βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη εμβέλεια. Το Chipolo θα συνδέεται με iPhone, smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ η τιμή του θα είναι σχετικά χαμηλή. Το πρότζεκτ παρουσιάστηκε στο Kickstarter την Δευτέρα και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη.2.Luci – Lucid dream-inducing headband

lucilu
Το μικρό διάστημα που περνάμε κάθε φορά μεταξύ ύπνου και ξύπνου είναι ίσως από τις πιο χαλαρωτικές στιγμές της ζωής. Εκτός αυτού, στο διάστημα αυτό ο εγκέφαλος «μπερδεύεται» και έτσι κατά κάποιο τρόπο μπορείς να ελέγχεις για λίγο το όνειρό σου, αφερόντας ή προσθέτοντας δικές σου λεπτομέριες. Το Luci είναι μια συσκευή-μάσκα που χρησιμοποιώντας απαλούς ήχους φροντίζει να διατηρήσει για παραπάνω χρόνο τον οργανισμό σε αυτή τη κατάσταση. Δηλαδή μας δίνει για αρκετό χρόνο τον έλεγχο του ονείρου μας. Σε σχέση με παλαιότερες, αποτυχημένες, προσπάθειες το Luci ενσωματώνει μια καινούργια τεχνολογία που μπορεί να ξεχωρίζει τον βαθύ ύπνο από τον ελαφρύ, αλλά και να διαβάσει τα εγκεφαλικά κύματα.

3.Retrievor – Solar-powered GPS tracker

retrievor
Ενα GPS βγαλμένο από το… Hollywood είναι έτοιμο να βγει στην αγορά, καθώς το Retrievor παρέχει δυνατότητες που ως τώρα πιστεύαμε ότι μπορεί να έχει μόνο το GPS του Τζειμς Μποντ. Εχοντας σύστημα αυτο-φόρτισης δεν χρειάζεται να συνδεθεί με καμία άλλη συσκευή και είναι εντελώς ανεξάρτητο. Εκτός αυτού όμως, είναι ικανό να εντοπίσει κάθε μικρή λεπτομέρεια πάνω στο παγκόσμιο χάρτη με εκπληκτικά βελτιωμένη ακρίβεια σε σχέση με παλαιότερες αντίστοιχες συσκευές.

4.Cricket – Bluetooth bike alarm system

cricket
Μετά από τις αλυσίδες και τα λουκέτα, έρχεται ένα νέο αντικλεπτικό σύστημα για τα ποδήλατα, πολύ πιο εκσυγχρονισμένο. Πρόκειται για το Cricket, μια συσκευή που συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό του ιδιοκτήτη και τον ενημερώνει για την απόσταση του ποδηλάτου από αυτόν. Αν το ποδήλατο απομακρυνθεί αρκετά η συσκευή ενημερώνει κατευθείαν τον ιδιοκτήτη. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο αντικλεπτικό σύστημα, αλλά τουλάχιστον δίνει μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.

5.Mab Sphere – Robotic house cleaning swarm

flying-robots2
Πρόκειται για μια συσκευή που θα λατρέψουν όσοι δεν είναι ιδιαίτερα καλοί με τις δουλειές του σπιτιού. Το Mab Sphere είναι ουσιαστικά μια σφαίρα-ρομπότ που αναλαμβάνει το καθαρισμό του σπιτιού. Αφού προγραμματιστεί κατάλληλα, αρχικά σαρώνει ολόκληρο το χώρο που έχει να καθαρίσει και όταν είναι έτοιμο, απελέυθερώνει 908 μικρά ρομπότ σε διάφορα μέρη του χώρου έτοιμα να τον καθαρίσουν.
Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS