ΑρχικήinetCristiano Ronaldo Instagram: Στην κορυφή του Instagram rich list 2021!

Cristiano Ronaldo Instagram: Στην κορυφή του Instagram rich list 2021!

Ο Cristiano Ronaldo, ο γνωστός Πορτογάλος ποδοσφαιριστής, βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Instagram (Instagram rich list 2021) με τους celebrities που κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα από τα posts τους στη πλατφόρμα, αφού μπορεί να κερδίσει έως 1,6 εκατομμύρια δολάρια για να προωθήσει ένα προϊόν στα social media.

Cristiano Ronaldo

Το Instagram rich list 2021 περιλαμβάνει πολλούς ακόμα celebrities.

Είναι η πρώτη φορά που ο ποδοσφαιριστής έφτασε στην πρώτη θέση στην ετήσια κατάταξη, η οποία συνήθως καταλαμβάνεται από Αμερικανούς celebrities από τη βιομηχανία της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της μουσικής.

Δείτε επίσης: Instagram: Θα επιτρέψει τη δημιουργία post από desktop

Το ποσό που μπορεί να ζητήσει ο Cristiano Ronaldo για ένα sponsored post στο Instagram έχει αυξηθεί σημαντικά από πέρυσι. Ο Ronaldo έφτασε στην πρώτη θέση εκτοπίζοντας τον γνωστό Αμερικανό ηθοποιό Dwayne Johnson.

Cristiano Ronaldo Instagram rich list 2021

Εκτιμάται ότι ο 36χρονος Ronaldo κερδίζει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από το Instagram, ένα χρηματικό ποσό που ξεπερνά ακόμα και τον μισθό του ως παίκτης στη Juventus. Η αύξηση στις αμοιβές του στο Instagram οφείλεται σε ένα βαθμό και στην αύξηση της δημοτικότητάς του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Cristiano Ronaldo έχει τους περισσότερους followers στο Instagram, περίπου 300 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 125 εκατομμύρια προστέθηκαν από τις αρχές του περασμένου έτους. Το 2017, όταν δημιουργήθηκε και η πρώτη rich list του Instagram, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής είχε περίπου 100 εκατομμύρια followers.

Τα brands που προωθεί ο Cristiano Ronaldo στο Instagram περιλαμβάνουν την μάρκα περιποίησης μαλλιών κατά της πιτυρίδας Clear, την οποία προωθεί σε κλασικά επαγγελματικά βίντεο και σε ερασιτεχνικές αναρτήσεις με συμβουλές σε οπαδούς.

Οι followers του σε όλα τα social media του, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter, ξεπερνούν τα 550 εκατομμύρια.

Δείτε επίσης: Catfishing και Social Media: Ενδείξεις απάτης και τρόποι προστασίας

Με τo Euro, που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα, και μερικές αμφιλεγόμενες κινήσεις μάρκετινγκ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η παρουσία του Cristiano Ronaldo έχει ανέβει στα ύψη“, δήλωσε ο Mike Bandar, συνιδρυτής του HopperHQ.com, το οποίο δημιουργεί την ανεπίσημη rich list του Instagram κάθε χρόνο. “Μόλις πριν από μια εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι είναι ο βασιλιάς του Instagram καθώς έγινε το άτομο με τους περισσότερους followers στην πλατφόρμα“.

Στο top 10 του Instagram rich list 2021, βρίσκεται και ο Lionel Messi, ο οποίος καταλαμβάνει την έβδομη θέση με 1,2 εκατομμύρια δολάρια ανά post. Επίσης, στη λίστα, βρίσκονται πολλές διάσημες γυναίκες όπως οι Kim Kardashian, Beyoncé, Ariana Grande και Selena Gomez. Το εκτιμώμενο ποσό που θα μπορούσαν να χρεώσουν οι διασημότητες για ένα sponsored post αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι, εν μέρει χάρη στην αυξημένη χρήση του διαδικτύου, καθώς το κοινό προσπάθησε να ξεπεράσει την πλήξη του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέσω των social media.

Δείτε επίσης: Το Instagram θα μπορούσε να σας πληρώνει για τα Reels σας

Οι αμοιβές όλων των celebrities αυξήθηκαν σημαντικά αυτό το διάστημα.

Ο COVID-19 συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή μας, αλλά φαίνεται ότι το Instagram είναι ένα από τα λίγα μέρη που δεν επηρεάζονται αρνητικά από την πανδημία“, δήλωσε ο Bandar. “Με τους χρήστες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή περισσότερο από ποτέ, θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί ότι ήταν αναπόφευκτο τα κέρδη (των celebrities) να αυξάνονται“.

Το HopperHQ δημιουργεί τη λίστα με τους πιο πλούσιους celebrities του Instagram αναλύοντας διάφορους παράγοντες, όπως το μέσο engagement, τη συχνότητα των αναρτήσεων και μια σειρά άλλων μεταβλητών, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των followers. Με βάση αυτά και άλλα στοιχεία, εκτιμά πόσα χρήματα θα μπορούσε να ζητήσει και να κερδίσει ένας celebrity για την προώθηση ενός προϊόντος.

Instagram rich list 2021

1 Cristiano Ronaldo – $1.6m a post
2 Dwayne Johnson – $1.52m
3
 Ariana Grande – $1.51m
4
 Kylie Jenner – $1.49m
5
 Selena Gomez – $1.46m
6
 Kim Kardashian – $1.41m
7
 Lionel Messi – $1.16m
8
 Beyoncé Knowles – $1.14m
9
 Justin Bieber – $1.1m
10
 Kendall Jenner – $1.05m

Πηγή: The Guardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS