ΑρχικήinetΤο επόμενης γενιάς Ariya EV της Nissan θα καθυστερήσει μέχρι το 2022

Το επόμενης γενιάς Ariya EV της Nissan θα καθυστερήσει μέχρι το 2022

Το επόμενης γενιάς Ariya EV της Nissan αναμενόταν να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά η εταιρεία λέει τώρα ότι αυτές οι ημερομηνίες θα αλλάξουν και θα καθυστερήσει. “Έχουμε καθυστερήσει την έναρξη των πωλήσεων του Ariya, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από το 2022 – οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στην χρονιά”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στην Green Car Reports.

Δείτε επίσης: Cyberster: Το νέο σπορ ηλεκτρικό όχημα της MG Motor

Ariya EV Nissan

Δείτε επίσης: Mercedes: Νέο ηλεκτρικό όχημα με μεγαλύτερη μπαταρία από της Tesla

Ο λόγος που αναφέρθηκε για την καθυστέρηση είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας του COVID-19 και της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ που έχει πλήξει και τις αυτοκινητοβιομηχανίες. “Η Nissan αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ημιαγωγών. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα παραδώσουμε το ολοκαίνουργιο, ηλεκτρικό Nissan Ariya σε πελάτες με το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και φροντίδας”, δήλωσε η εταιρεία.

Το Ariya EV της Nissan έχει μια εξαιρετικά φουτουριστική εμφάνιση σε σύγκριση με το Nissan Leaf. Θα διατίθεται με μονό κινητήρα FWD (215 HP) και με διπλούς κινητήρες “e-4ORCE” AWD (389 HP). Υπάρχουν επίσης δύο διαφορετικές επιλογές μπαταρίας, με μπαταρία 63kWh και προαιρετική μπαταρία 87kWh – στην έκδοση του ενός μοτέρ, 2WD, θα πρέπει να έχει εμβέλεια έως και 300 μίλια με μια φόρτιση.

Δείτε επίσης: Η BMW παρουσιάζει το νέο της ηλεκτρικό όχημα BMW i4

Η αμερικανική έκδοση αναμένεται να ξεκινά από περίπου 40.000 δολάρια με την μπαταρία 63kWh. Στη Γαλλία, οι αγοραστές θα μπορούσαν να πάρουν έκπτωση έως και 12.000 ευρώ (13.100 $) με έκπτωση φόρου 7.000 ευρώ και πίστωση 5.000 ευρώ για συναλλαγές σε παλαιότερο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS