ΑρχικήsecurityΤο κόστος των ransomware επιθέσεων θα ξεπεράσει τα $ 265 δισεκατομμύρια έως...

Το κόστος των ransomware επιθέσεων θα ξεπεράσει τα $ 265 δισεκατομμύρια έως το 2031

Σύμφωνα με προβλέψεις, το κόστος των ransomware επιθέσεων παγκοσμίως αναμένεται να ξεπεράσει τα 265 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2031.

ransomware κόστος

Το ransomware θεωρείται ένας από τους πιο καταστροφικούς και δημοφιλέστερους τύπους κακόβουλου λογισμικού. Όταν ένα ransomware μολύνει ένα σύστημα, κρυπτογραφούνται τα αρχεία και το θύμα δεν έχει πρόσβαση σε αυτά. Στη συνέχεια, οι hackers αφήνουν ένα μήνυμα το οποίο ενημερώνει για την επίθεση και ζητά από τα θύματα λύτρα για την αποκρυπτογράφηση των συστημάτων (συνήθως σε μορφή cryptocurrency).

Δείτε επίσης: BlackCocaine ransοmware: Το νέο malware στο τοπίο των απειλών

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χειριστές ransomware κλέβουν πληροφορίες πριν την κρυπτογράφηση και απειλούν να τις δημοσιεύσουν σε sites διαρροής στο dark web ή να τις πουλήσουν (πιέζοντας ακόμα περισσότερο τα θύματα να πληρώσουν τα λύτρα).

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ransomware συμμορίες που έχουν λάβει τεράστια κέρδη από τις επιχειρήσεις τους, στοχεύοντας μεγάλους οργανισμούς, είναι οι Maze, Nefilim, Clop και DarkSide. Η τελευταία ομάδα είναι υπεύθυνη και για τη σχετικά πρόσφατη επίθεση στην Colonial Pipeline, από την οποία πήρε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Cybersecurity Ventures προβλέπει ότι η ζημιά που προκαλείται από το ransomware θα μπορούσε να κοστίσει έως και 265 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, δηλαδή έως το 2031. Τα ransomware στοχεύουν τόσο επιχειρήσεις όσο και απλούς χρήστες και έχει βρεθεί ότι πραγματοποιείται μια ransomware επίθεση κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Επί του παρόντος, η υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εκτιμά ότι το ransomware θα κοστίσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις, που κυκλοφόρησε η εταιρεία, δημιουργήθηκαν με βάση την αύξηση των περιστατικών κατά 30% κάθε χρόνο.

Δείτε επίσης: Μασαχουσέτη: Η Steamship Authority θύμα επίθεσης ransοmware

Το κόστος μιας ransomware επίθεσης περιλαμβάνει τόσο τα λύτρα (που ενδέχεται να δώσει ένα θύμα) όσο και τα χρήματα που δίνονται για τη διερεύνηση του περιστατικού, την πρόσληψη ειδικών επαγγελματιών, τον περιορισμό των ζημιών, την αποκατάσταση των συστημάτων, τις επενδύσεις σε νέα συστήματα ασφαλείας κλπ.

Σύμφωνα με τη Cybersecurity Ventures, στις τελευταίες εκτιμήσεις για το κόστος, περιλαμβάνονται και οι απώλειες από τη διαταραχή των επιχειρηματικών δραστηριότατων, η βλάβη στη φήμη και το κόστος της εκπαίδευσης των εργαζομένων μετά από ένα περιστατικό ransomware.

Η Palo Alto Networks αναφέρει ότι οι πληρωμές ransomware από μόνες τους αυξήθηκαν από 115.123 $ το 2019 σε 312.493 $ το 2020.

Παρά την προσπάθεια των κυβερνήσεων να βελτιώσουν την κυβερνοασφάλεια, τα περιστατικά ransomware γίνονται χειρότερα.

Δείτε επίσης: Λευκός Οίκος: Καλεί τις επιχειρήσεις να πάρουν σοβαρά τις ransοmware επιθέσεις

Παρά το ότι οι αρχές έχουν καταφέρει να σταματήσουν πολλές ransomware συμμορίες, αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού έχει αποδειχθεί ότι είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και εμφανίζεται άλλο στη θέση του, και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι την επόμενη δεκαετία δεν θα μειωθούν τα προβλήματα“, σημείωσε η Cybersecurity Ventures.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS