ΑρχικήsecurityΜασαχουσέτη: Η Steamship Authority θύμα επίθεσης ransomware

Μασαχουσέτη: Η Steamship Authority θύμα επίθεσης ransomware

Η Steamship Authority, η μεγαλύτερη υπηρεσία πορθμείων της Μασαχουσέτης, επλήγη από μια επίθεση ransomware την Τετάρτη, η οποία οδήγησε σε διακοπές λειτουργίας στην διαδικασία έκδοσης εισητηρίων και κρατήσεων.

Steamship Authority

Δείτε επίσης: Το FBI συνδέει τη ransomware επίθεση στη JBS με τη συμμορία REvil

“Η Woods Hole, η Martha’s Vineyard και η Nantucket Steamship Authority ήταν στόχοι μιας επίθεσης ransomware που επηρεάζει τις λειτουργίες μας από την Τετάρτη το πρωί”, δήλωσε η υπηρεσία πορθμείων την Τετάρτη.

“Δεν υπάρχει κανένας αντίκτυπος στην ασφάλεια των πλοίων, καθώς το ζήτημα δεν επηρεάζει τη λειτουργία ραντάρ ή GPS. Τα προγραμματισμένα ταξίδια και στα δύο νησιά συνεχίζουν να λειτουργούν, αν και οι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποιες καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων.”

Δείτε επίσης: IBM: Επιχορηγήσεις σε σχολεία των ΗΠΑ για άμυνα έναντι ransomware επιθέσεων

Σε μια ενημέρωση που εκδόθηκε σήμερα, η Steamship Authority αναφέρει ότι εξακολουθεί να εργάζεται για την αποκατάσταση υπηρεσιών, με τα ταξίδια που έχουν ήδη προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται χωρίς καμία διακοπή.

Ωστόσο, η διαθεσιμότητα των συστημάτων πιστωτικών καρτών για την επεξεργασία εισιτηρίων οχημάτων και επιβατών είναι περιορισμένη, επομένως προτιμάται η πληρωμή σε μετρητά.

Δείτε επίσης: Ρώσοι hackers πίσω από τη ransomware επίθεση στην JBS;

Αυτό είναι ένα από τα πολλά περιστατικά ransomware που έχουν επηρεάσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς στις ΗΠΑ και συνέβησαν τον περασμένο μήνα – όλα ενορχηστρωμένα από κυβερνοεγκληματίες που πιστεύεται ότι έχουν την βάση τους στη Ρωσία.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS