ΑρχικήinetΕλ Σαλβαδόρ: Η πρώτη χώρα που θα καταστήσει το Bitcoin νόμιμο χρήμα;

Ελ Σαλβαδόρ: Η πρώτη χώρα που θα καταστήσει το Bitcoin νόμιμο χρήμα;

Το Ελ Σαλβαδόρ μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγνωρίσει ένα κρυπτονόμισμα ως νόμιμο χρήμα. Σύμφωνα με το CNBC, ο Πρόεδρος της χώρας, Nayib Bukele, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο, με το οποίο το Bitcoin θα καταστεί νόμιμο χρήμα στη χώρα, παράλληλα με το δολάριο ΗΠΑ. Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την εταιρεία ψηφιακών πορτοφολιών “Strike” για να δημιουργήσει ένα χρηματοοικονομικό πλαίσιο γύρω από το ψηφιακό νομισματικό format.

Ο ιδρυτής της Strike, Jack Mallers, ανέφερε ότι το Bitcoin θα βοηθούσε χώρες όπως το Ελ Σαλβαδόρ να προστατευθούν από τις «πιθανές διαταραχές» του πληθωρισμού για τα παραδοσιακά νομίσματα.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του Bitcoin πέφτει και πάλι μετά από ανάρτηση του Elon Musk

Ελ Σαλβαδόρ - Bitcoin νόμιμο χρήμα
Ελ Σαλβαδόρ: Η πρώτη χώρα που θα καταστήσει το Bitcoin νόμιμο χρήμα;

Το νομοσχέδιο είναι πιθανό να ψηφιστεί όταν το κόμμα του Bukele θα ελέγχει τη Νομοθετική Συνέλευση του Ελ Σαλβαδόρ.

Ωστόσο, αυτή η κίνηση μπορεί να μην είναι τόσο τολμηρή όσο φαίνεται. Το CNBC σημειώνει ότι οι μεταφορές χρημάτων από μετανάστες αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) του Ελ Σαλβαδόρ και συχνά περιλαμβάνουν υψηλά τέλη συναλλαγών καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις. Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να καταστήσουν αυτές τις μεταφορές πιο πρακτικές και άμεσες. Στους πολίτες αρέσουν σίγουρα οι ψηφιακές πληρωμές – η εφαρμογή Strike έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πληρωμών μέσων κινητών τηλεφώνων στη χώρα, από τον Μάρτιο που κυκλοφόρησε στο Ελ Σαλβαδόρ.

Δείτε ακόμη: Είναι το Ethereum πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το Bitcoin;

Ελ Σαλβαδόρ - Bitcoin νόμιμο χρήμα
Ελ Σαλβαδόρ: Η πρώτη χώρα που θα καταστήσει το Bitcoin νόμιμο χρήμα;

Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία κίνηση που εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό στοίχημα. Το Bitcoin δεν υποστηρίζεται από έναν σταθερό πόρο όπως ο χρυσός ή η κυβέρνηση μιας μεγάλης χώρας. Όπως και άλλα κρυπτονομίσματα, είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο – οι τεράστιες άνοδοι και οι πτώσεις συνδέονται συχνά με γεγονότα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν δευτερεύοντα κάπου αλλού. Ένας κάτοικος που βασίζεται σε μια μεταφορά Bitcoin, θα μπορούσε να καταστραφεί εάν η αξία του πέσει.

Η εκκίνηση των πληρωμών σε κρυπτονομίσματα δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Η Βενεζουέλα δεν έχει πάει μακριά με το ψηφιακό της νόμισμα Petro, αν και προοριζόταν κυρίως ως τέλος για διεθνείς κυρώσεις. Αυτό είναι επίσης συνδεδεμένο με το πετρέλαιο, το οποίο είχε τη δική του μεταβλητότητα λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ελ Σαλβαδόρ - Bitcoin νόμιμο χρήμα
Ελ Σαλβαδόρ: Η πρώτη χώρα που θα καταστήσει το Bitcoin νόμιμο χρήμα;

Πρόταση: Η εξόρυξη Bitcoin χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από το τραπεζικό σύστημα

Αν η κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ πετύχει, θα μπορούσε να δώσει στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα μια άλλη βάση στον mainstream οικονομικό κόσμο, καθιστώντας εύκολη τη συνεργασία με μια ολόκληρη χώρα. Είναι δύσκολο ωστόσο να αναμένουμε ότι κι άλλες χώρες θα στραφούν στο Bitcoin. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, για παράδειγμα, ερευνά το δικό της ψηφιακό νόμισμα. Οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ ενδέχεται να πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και άλλες δυσκολίες, ακόμα κι αν ένα ψηφιακό νόμισμα εξαλείψει ορισμένες από τις άλλες προκλήσεις τους.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS