ΑρχικήinetΗ τιμή του Bitcoin πέφτει και πάλι μετά από ανάρτηση του Elon...

Η τιμή του Bitcoin πέφτει και πάλι μετά από ανάρτηση του Elon Musk

Το Bitcoin υποχώρησε και πάλι μετά από ένα tweet του Elon Musk σχετικά με το κρυπτονόμισμα.

Elon Musk Bitcoin

Η τιμή του κρυπτονομίσματος μειώθηκε κατά 5,4% και διαπραγματεύτηκε στα 36.980 $ περίπου στο Λονδίνο. Αυτό προκάλεσε πτώση στη σταθεροποίηση αυτής της εβδομάδας στον κλάδο των ψηφιακών νομισμάτων μετά από μια πτώση τον Μάιο. Ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg υποχώρησε έως και 5,7%.

Δείτε επίσης: Κρυπτονομίσματα: Δημοφιλή αλλά «κρύβουν» κινδύνους ασφαλείας!

Ο Elon Musk επηρεάζει συχνά το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα με τις δημοσιεύσεις που κάνει στα social media. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα ο δισεκατομμυριούχος ανέτρεψε την απόφαση να επιτρέψει την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων Tesla με Bitcoin, επικαλούμενος την περιβαλλοντική επιβάρυνση από την ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξή του. Αυτή η κριτική οδήγησε σε πτώση του νομίσματος.

Στο τελευταίο του tweet, ο Musk έγραψε “#Bitcoin” με ένα emoji ραγισμένης καρδιάς και μια αναφορά σε ένα στίχο του δημοφιλούς τραγουδιού “In the End” των Linkin Park.

Δείτε επίσης: Tesla: Γιατί σταματά να δέχεται το Bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματά της;

Ο λογαριασμός του στο Twitter επηρέασε κι άλλα μέρη της αγοράς. H Samsung Publishing Co., μέτοχος του γνωστού τραγουδιού “Baby Shark” στο YouTube, σημείωσε άνοδο αυτή την εβδομάδα, αφότου ο Musk έγραψε στο Twitter σχετικά με το τραγούδι.

Elon Musk Bitcoin

Το Bitcoin είναι περίπου 28.000 δολάρια πιο κάτω από το ρεκόρ του στα μέσα Απριλίου, στα σχεδόν 65.000 $. Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος, λένε ότι απλώς ανασυντάσσεται πριν φτάσει σε νέο ρεκόρ.

Αλλά η επικέντρωση του Elon Musk στους περιβαλλοντικούς κινδύνους και ο τρόπος με τον οποίο τα tweets του επηρεάζουν τις τιμές, έβλαψε τη φήμη ότι το εικονικό νόμισμα αναμένεται να κερδίσει μεγαλύτερη υιοθέτηση με την πάροδο του χρόνου.

Αφού ανέστειλε τις πληρωμές Bitcoin στην Tesla, ο Musk είπε αργότερα ότι η εταιρεία δεν είχε πουλήσει καμία από τις συμμετοχές Bitcoin της.

Δείτε επίσης: Παρά την πτώση της τιμής του η Tesla δε θα πουλήσει το bitcoin της

Η Tesla τον Φεβρουάριο αποκάλυψε μία επένδυση Bitcoin ύψους 1,5 δισ. δολαρίων. Τον Απρίλιο, η έκθεση κερδών της εταιρείας έδειξε ότι πούλησε το 10% των συμμετοχών της Bitcoin.

Παρά τη δυσκολία του Μαΐου, το Bitcoin σημείωσε αύξηση κατά 280% τον τελευταίο χρόνο, ενώ το δεύτερο σε προτίμηση κρυπτονόμισμα Ether, αυξήθηκε κατά 1.000%.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS