ΑρχικήsecurityΛευκός Οίκος: Καλεί τις επιχειρήσεις να πάρουν σοβαρά τις ransomware επιθέσεις

Λευκός Οίκος: Καλεί τις επιχειρήσεις να πάρουν σοβαρά τις ransomware επιθέσεις

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους επιχειρηματικούς ηγέτες και τα στελέχη επιχειρήσεων να λάβουν σοβαρά υπόψη τις ransomware επιθέσεις, σε μια επιστολή που εξέδωσε για την κυβερνοασφάλεια η Anne Neuberger, επικεφαλής σύμβουλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Neuberger αναφέρει στην επιστολή τα ακόλουθα: «Το πιο σημαντικό συμπέρασμα από τις πρόσφατες ransomware επιθέσεις σε οργανισμούς στην Αμερική, την Ιρλανδία, τη Γερμανία και άλλα μέρη του κόσμου είναι ότι εταιρείες που βλέπουν το ransomware ως απειλή για τις βασικές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και όχι απλό κίνδυνο κλοπής δεδομένων, αντιδρούν και ανακάμπτουν πιο αποτελεσματικά.»

Διαβάστε επίσης: IBM: Επιχορηγήσεις σε σχολεία των ΗΠΑ για άμυνα έναντι ransomware επιθέσεων

O Λευκός Οίκος - ransomware επιθέσεις
O Λευκός Οίκος καλεί τις επιχειρήσεις να πάρουν σοβαρά τις ransomware επιθέσεις

Η επιστολή έρχεται μετά από σημαντική αύξηση του αριθμού και της σοβαρότητας των ransomware επιθέσεων που στοχεύουν τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ενώ η διατάραξη και η διακοπή των κακόβουλων παραγόντων που συντονίζουν αυτές τις επιθέσεις είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τον Αμερικανό Πρόεδρο, Joe Biden, η Neuberger παροτρύνει επίσης τις επιχειρήσεις να λάβουν αυτήν την απειλή εξίσου σοβαρά και να διασφαλίσουν ότι η «εταιρική κυβερνο-άμυνα αναλογεί στην απειλή».

Επιπλέον, η Neuberger πρόσθεσε τα εξής: «Για να κατανοήσουν τον κίνδυνο, τα στελέχη των επιχειρήσεων πρέπει να συγκαλέσουν αμέσως τις ηγετικές τους ομάδες, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την απειλή του ransomware και να επανεξετάσουν τη στάση της εταιρικής ασφάλειας και τα επόμενα σχέδια της επιχείρησης, ώστε να διασφαλίσουν ότι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν ή να αποκαταστήσουν γρήγορα τις λειτουργίες τους.»

Δείτε ακόμη: FBI: Συνδέει το Conti ransomware με 16 επιθέσεις σε σημαντικούς οργανισμούς των ΗΠΑ

Ransomware επιθέσεις
O Λευκός Οίκος καλεί τις επιχειρήσεις να πάρουν σοβαρά τις ransomware επιθέσεις

Η Neuberger επισημαίνει επίσης τις βέλτιστες πρακτικές που βοηθούν στην άμυνα ενάντια σε ransomware επιθέσεις:

  • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας (backups) των δεδομένων σας, των εικόνων των συστημάτων και των configurations, να τα ελέγχετε τακτικά και να διατηρείτε τα backups offline.
  • Ενημερώστε και διορθώστε τα συστήματα αμέσως.
  • Δοκιμάστε το σχέδιο απόκρισης συμβάντων που έχετε.
  • Ελέγξτε τη δουλειά της ομάδας ασφαλείας σας χρησιμοποιώντας έναν τρίτο ελεγκτή.
  • Τμηματοποιήστε τα δίκτυά σας.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε αυτήν την επιστολή αφού πολυάριθμες ransomware επιθέσεις επηρέασαν αμερικανικές εταιρείες τις τελευταίες 30 ημέρες, όλες εκ των οποίων ενορχηστρώθηκαν από hacking ομάδες που πιστεύεται ότι εδρεύουν στη Ρωσία.

O Λευκός Οίκος καλεί τις επιχειρήσεις να πάρουν σοβαρά τις ransomware επιθέσεις

Πρόταση: Τι πρέπει να γνωρίζουν τα πανεπιστήμια για τις κυβερνοεπιθέσεις;

Η Γραμματέας Τύπου Jen Psaki δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Biden θα συζητήσει αυτές τις πρόσφατες επιθέσεις με τον Ρώσο Πρόεδρο, Vladimir Putin, στη σύνοδο κορυφής της Γενεύης στις 16 Ιουνίου.

Η Neuberger τόνισε τα ακόλουθα: «Η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με χώρες σε όλο τον κόσμο για να καταδικάσει τους υπευθύνους του ransomware και τις χώρες που τους φιλοξενούν, αλλά δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε την απειλή που συνιστά το ransomware μόνοι μας. Ο ιδιωτικός τομέας έχει μια ξεχωριστή και βασική ευθύνη. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές.»

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS