ΑρχικήinetInternet down: Επηρεάστηκαν αεροπορικές εταιρείες και τράπεζες

Internet down: Επηρεάστηκαν αεροπορικές εταιρείες και τράπεζες

Internet down: Αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, χρηματιστήρια και πλατφόρμες συναλλαγών αντιμετώπισαν θέματα με τα sites τους, νωρίς την Πέμπτη, λόγω προβλημάτων με το Internet. Στην πραγματικότητα, υπήρξε πρόβλημα σε ένα βασικό τμήμα της υποδομής διαδικτύου, προκαλώντας δεύτερη σημαντική διακοπή μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες.

Δείτε επίσης: Μαζική διακοπή έβγαλε εκτός σύνδεσης μεγάλα τμήματα του διαδικτύου

Internet down
Internet down: Επηρεάστηκαν αεροπορικές εταιρείες και τράπεζες

Η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia δήλωσε ότι αντιμετώπισε μια διακοπή που προκλήθηκε από πρόβλημα στην Akamai Technologies (AKAM), ένα παγκόσμιο content delivery network.

Η Virgin Australia ήταν ένας από τους πολλούς οργανισμούς που υπέστησαν διακοπή λειτουργίας των sites σήμερα λόγω της Akamai Technologies και συνεργαζόμαστε μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτών των διακοπών“, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωσή της.

Μεταξύ των εταιρειών που επηρεάστηκαν από τη διακοπή του Internet, είναι οι ακόλουθες: Southwest Airlines (LUV), United Airlines (UAL), Commonwealth Bank of Australia (CBAUF), Westpac Bank (WBK) και Australia and New Zealand Banking Group (ANEWF) (ANZ). Εκτός σύνδεσης βρέθηκε για λίγο και το site του Χρηματιστηρίου του Hong Kong.

Δείτε επίσης: Facebook down: Διακοπή λειτουργίας επηρέασε τις πλατφόρμες του

Internet down

Η Akamai σχολίασε: “Γνωρίζουμε το ζήτημα και εργαζόμαστε για την αποκατάσταση των υπηρεσιών το συντομότερο δυνατό“.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, αμέτρητα sites και εφαρμογές σε όλο τον κόσμο βρέθηκαν, επίσης, εκτός σύνδεσης για μία ώρα λόγω προβλημάτων της Fastly (FSLY), ενός άλλου μεγάλου content delivery network.

Τα συστήματα content delivery βελτιώνουν τους χρόνους φόρτωσης για τα sites, ενώ παρέχουν κι άλλες υπηρεσίες σε sites, εφαρμογές και πλατφόρμες διαδικτύου.

αεροπορικές εταιρείες

Η Southwest Airlines δήλωσε ότι έδρασε γρήγορα για την αποκατάσταση των συστημάτων μετά τη διακοπή λειτουργίας. Η διακοπή του Internet δεν επηρέασε τις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας.

Η United Airlines, από την άλλη, είπε σε έναν χρήστη του Twitter: “Αντιμετωπίζουμε τεχνικά προβλήματα και εργαζόμαστε άμεσα για την επίλυσή τους. Θα σας ενημερώσουμε μόλις επιλυθεί αυτό το ζήτημα“.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου του Los Angeles είπε στο CNN Business ότι υπήρξε σύντομη διακοπή, αλλά δεν προκλήθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.

Δείτε επίσης: CompuCom MSP: Θύμα επίθεσης στον κυβερνοχώρο- Διακοπή υπηρεσιών

τράπεζες

Όπως είπαμε παραπάνω, πέρα από τις αεροπορικές εταιρείες επηρεάστηκαν και τράπεζες από τη διακοπή. Η τράπεζα Westpac της Αυστραλίας είπε στους πελάτες της: “Τα επηρεαζόμενα συστήματα Westpac έχουν πλέον αποκατασταθεί και λειτουργούν κανονικά, μετά από ένα ζήτημα με έναν τρίτο πάροχο που επηρέασε ορισμένες από τις υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών συναλλαγών“.

Τα sites των Vanguard, Automatic Data Processing, Frontier Airlines και E-trade βρέθηκαν επίσης εκτός σύνδεσης.

Τέτοιου είδους διακοπές συμβαίνουν συχνά αλλά συνήθως δεν διαρκούν πολλή ώρα.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS