ΑρχικήinetΜαζική διακοπή έβγαλε εκτός σύνδεσης μεγάλα τμήματα του διαδικτύου

Μαζική διακοπή έβγαλε εκτός σύνδεσης μεγάλα τμήματα του διαδικτύου

Μεγάλα τμήματα του Διαδικτύου είχαν βγει εκτός σύνδεσης για αρκετή ώρα σήμερα. Η αιτία φαίνεται πως ήταν μία γενικευμένη διακοπή λειτουργίας.

Δείτε επίσης: Η Apple επεκτείνει τη λειτουργία «Air Quality» του Weather app σε περισσότερες χώρες

διακοπή διαδικτύου

Πολλά γνωστά ειδησεογραφικά sites, όπως οι The Guardian, οι Financial Times, οι New York Times, αλλά και μικρότεροι ιστότοποι καθώς και εφαρμογές όπως οι Reddit, Twitch, Amazon, PayPal και ο ιστότοπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου gov.uk, βγήκαν εκτός σύνδεσης, λόγω ενός προβλήματος που επηρέασε το διαδίκτυο.

Οι επισκέπτες των ιστότοπων ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μήνυμα σφάλματος: “Σφάλμα 503 Μη διαθέσιμη υπηρεσία“. Το πρόβλημα ήταν ευρέως διαδεδομένο και συνδέθηκε γρήγορα με μια διακοπή λειτουργίας στην πλατφόρμα cloud Fastly και στο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN).

Δείτε ακόμα: Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

Η κατάσταση της υπηρεσίας Fastly, έδειξε ότι αντιμετώπιζε παγκόσμια διαταραχή του CDN, η οποία προκάλεσε το ζήτημα στο διαδίκτυο σε πολλά μέρη του πλανήτη, με τις υπηρεσίες σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία / Ειρηνικό, τη Νότια Αφρική και την Ινδία να υποφέρουν από “υποβαθμισμένη απόδοση“.

Εξετάζουμε επί του παρόντος πιθανές επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες CDN μας“, είπε η Fastly σε μια ενημέρωση υπηρεσίας που δημοσιεύτηκε στις 09:58 UTC.

Οι υπηρεσίες άρχισαν να επιστρέφουν περίπου 45 λεπτά αργότερα, όταν η Fastly δήλωσε: “Το πρόβλημα εντοπίστηκε και εφαρμόζεται μια διόρθωση“. Προς το παρόν δεν είναι βέβαιο ποιο ήταν το ακριβές ζήτημα που οδήγησε στη διακοπή και η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο πιο λεπτομερές σχόλιο.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Κλείνει το blog του μετά από ένα μήνα λειτουργίας

Εντοπίσαμε μια διαμόρφωση υπηρεσίας που προκάλεσε διακοπές στα POPs [σημεία παρουσίας] παγκοσμίως και απενεργοποιήσαμε αυτήν τη διαμόρφωση. Το παγκόσμιο δίκτυό μας επανέρχεται στο Διαδίκτυο“, δήλωσε η εταιρεία μέσω Twitter.

Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες φαίνεται να έχουν επανέλθει στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS