ΑρχικήinetΠώς να επιταχύνετε το Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας CMD

Πώς να επιταχύνετε το Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας CMD

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να επιταχύνετε το διαδίκτυο μέσω cmd; Υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι, που περιλαμβάνουν την προσωρινή μνήμη DNS, το ping στην προεπιλεγμένη πύλη και τη χρήση της εντολής «netsh int tcp» μαζί με διαφορετικά χαρακτηριστικά για την αύξηση της ταχύτητας του διαδικτύου.

Δείτε επίσης: iPhone/iPad: Πώς να ζητήσετε από τις εφαρμογές να μη σας παρακολουθούν στο Διαδίκτυο

Διαδίκτυο CMD

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το διαδίκτυο και οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν λειτουργούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κόλπα για την επιτάχυνση του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας cmd.

Πώς να επιταχύνετε το Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας cmd;

1. Ελέγξτε την ταχύτητα του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας cmd pings στην προεπιλεγμένη πύλη

Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο στέλνοντας πακέτα ping στην προεπιλεγμένη πύλη σας.

Για να βρείτε την προεπιλεγμένη πύλη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή ipconfig / all. Μόλις λάβετε τη διεύθυνση IP της προεπιλεγμένης πύλης σας, ξεκινήστε την εκτέλεση ενός συνεχούς ping πληκτρολογώντας ping -t <την προεπιλεγμένη διεύθυνση πύλης>. Η τιμή του πεδίου ώρας θα σας δείξει τον χρόνο που απαιτείται για να λάβετε μια επιβεβαίωση από την πύλη.

Δείτε ακόμα: Iωάννης Τζάνος (Eurobank): Ηλεκτρονική απάτη – Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στο διαδίκτυο

Η χαμηλότερη τιμή χρόνου αποτελεί ένδειξη ότι το δίκτυό σας είναι ταχύτερο. Ωστόσο, η εκτέλεση πολλών pings καταναλώνει εύρος ζώνης δικτύου καθώς και τους προεπιλεγμένους πόρους πύλης.

2. Απελευθέρωση και ανανέωση IP

Εάν χρησιμοποιείτε σύνδεση WiFi, σε περίπτωση απελευθέρωσης και ανανέωσης IP, ενδέχεται να δείτε μια προσωρινή αύξηση ταχύτητας, ανάλογα με την ισχύ του σήματος WiFi. Ωστόσο, στην περίπτωση του LAN, δεν επηρεάζεται η ταχύτητα.

3. Flushdns για επιτάχυνση του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας cmd

Ο υπολογιστής μας διατηρεί μια λίστα με τους ιστότοπους και τις αντίστοιχες διευθύνσεις IP τους στις οποίες έχουμε περισσότερο πρόσβαση, στην προσωρινή μνήμη DNS. Μερικές φορές, αυτά τα δεδομένα καθίστανται παρωχημένα μετά από μήνες ή εβδομάδες. Έτσι, όταν καθαρίζουμε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος ανάλυσης DNS, καθαρίζουμε τα ξεπερασμένα δεδομένα και κάνουμε νέες καταχωρήσεις στον πίνακα προσωρινής μνήμης του προγράμματος επίλυσης DNS.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αρχικά μια πιο αργή σύνδεση λόγω της απαίτησης των νέων αναζητήσεων DNS για κάθε πόρο. Ωστόσο, σύντομα θα δείτε ταχύτερη φόρτωση των ιστότοπων στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Διαδίκτυο CMD

4. Επιταχύνετε το Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την εντολή cmd ‘Netsh int tcp’

Πληκτρολογήστε αυτήν την εντολή στο παράθυρο της γραμμής εντολών.

Δείτε επίσης: Google: Συμφωνία με SpaceX για το δίκτυο δορυφορικού Internet Starlink!

Εάν δεν βλέπετε το επίπεδο λήψης αυτόματου συντονισμού παραθύρου ως «Normal», εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

netsh int tcp set global autotuninglevel = normal

Αυτή η εντολή θα ορίσει το παράθυρο λήψης TCP σε Normal από την κατάσταση απενεργοποίησης ή περιορισμένης πρόσβασης. Το παράθυρο λήψης TCP είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την ταχύτητα λήψης του Διαδικτύου. Έτσι, γυρίζοντας το παράθυρο λήψης TCP στο “Normal” σίγουρα θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Μετά από αυτήν την εντολή, μπορείτε να ελέγξετε μια άλλη παράμετρο των Windows, όσον αφορά την αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο που ονομάζεται «Windows scur heuristics». Για να ελέγξετε αυτήν την παράμετρο, πληκτρολογήστε:

netsh interface tcp show heuristics

Αν είναι απενεργοποιημένη, αυτό σημαίνει ότι η Microsoft με κάποιους τρόπους προσπαθεί να περιορίσει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Για να το αποφύγετε αυτό και να αποκτήσετε γρηγορότερο Διαδίκτυο, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε enter:

netsh interface tcp set heuristics disabled

Μόλις πατήσετε το enter, θα λάβετε ένα μήνυμα «ok» και τώρα η ταχύτητα του διαδικτύου σας θα έχει αυξηθεί σίγουρα.

Μόλις τελειώσετε με τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να ακολουθήσετε το πρώτο βήμα για να ελέγξετε αν η ταχύτητα του διαδικτύου σας έχει αυξηθεί ή όχι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS