ΑρχικήyoutubeNASA: Νέα φαντασμαγορική εικόνα του κέντρου του Γαλαξία μας

NASA: Νέα φαντασμαγορική εικόνα του κέντρου του Γαλαξία μας

NASA Galaxy: Δύο τηλεσκόπια συνεργάστηκαν για να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό πανόραμα της καρδιάς του γαλαξία μας!

Δείτε επίσης: NASA Curiosity: Νέες εντυπωσιακές εικόνες δείχνουν σύννεφα στον Άρη

NASA γαλαξία

H νέα άποψη του κέντρου του Γαλαξία μας, θυμίζει πολλά πράγματα. Πυροτεχνήματα, δημοσιογραφικούς φακούς, διαμάντια σε μια σκοτεινή νύχτα.

Αυτή η νέα εικόνα του γαλαξία που παρουσιάστηκε πρόσφατα, είναι το έργο του διαστημικού παρατηρητηρίου ακτίνων Χ Chandra της NASA και του ραδιοτηλεσκοπίου Meerkat που βρίσκεται στη Γη και πιο συγκεκριμένα στη Νότια Αφρική. “Νήματα υπερθερμασμένου αερίου και μαγνητικών πεδίων υφαίνουν μια ταπετσαρία ενέργειας στο κέντρο του γαλαξία μας“, δήλωσε η NASA την περασμένη εβδομάδα.

Τα φωτεινά χρώματα στην πανοραμική θέα, αντιπροσωπεύουν διαφορετικά δεδομένα. Η εικόνα ακτίνων Χ του Chandra μεταφράζεται σε πορτοκαλί, πράσινο, μπλε και μοβ. Τα δεδομένα του ραδιοτηλεσκοπίου Meerkat είναι γκρι και λιλά.

Δείτε ακόμα: Μυστηριώδη ραδιοσήματα από τα βάθη του διαστήματος εντόπισε η NASA

Η εικόνα είναι ένα θαύμα που πρέπει να δουν όλοι, αλλά βοηθά επίσης τους επιστήμονες να καταλάβουν τι συμβαίνει σε αυτό το μέρος του γαλαξία μας.

NASA γαλαξία

Ο αστρονόμος Q. Daniel Wang του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης είναι ο συγγραφέας μιας μελέτης για το κέντρο του Γαλαξία, δηλαδή το σημείο όπου ο γαλαξίας μας περιστρέφεται, που χρησιμοποιεί τα Chandra και Meerkat για να εξερευνήσει τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά και τις δομές που κρύβονται εκεί. Η μελέτη αυτή είναι μέρος του τεύχους Ιουνίου των Μηνιαίων Ειδοποιήσεων του περιοδικού Royal Astronomical Society.

Ο Wang εξέτασε προσεκτικά ένα νήμα που μοιάζει με το νήμα στο κέντρο.

Μια λεπτομερής μελέτη αυτών των νημάτων μάς διδάσκει περισσότερα για το γαλαξιακό διαστημικό καιρό που οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει σε όλη την περιοχή“, δήλωσε η NASA.

Δείτε επίσης: NASA: Πόσο έχει αλλάξει το “Clyde’s Spot” στο Δία μέσα σε ένα χρόνο;

Το διαστημικό πρακτορείο είπε ότι ο καιρός αποτελείται από δραματικά γεγονότα όπως εκρήξεις σουπερνόβα, αστέρια που εκλύουν ζεστό αέριο και εκρήξεις κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα του γαλαξία, τον Τοξότη A*.

Το γαλαξιακό κέντρο είναι ένα άγριο μέρος και οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει εκεί. Οι συνεχείς παρατηρήσεις θα κρατήσουν τους επιστήμονες απασχολημένους και οι υπόλοιποι από εμάς μπορούν να θαυμάσουν με δέος την ενεργητική ομορφιά του Γαλαξία μας, όπως φαίνεται από τα μεγάλα μάτια των τηλεσκοπίων μας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS