ΑρχικήinetΤο Twitter spam-άρει καταλάθος τους χρήστες του

Το Twitter spam-άρει καταλάθος τους χρήστες του

Την Παρασκευή το απόγευμα, πολλοί Αυστραλοί χρήστες του Twitter ρωτούσαν την υποστήριξη της πλατφόρμας για το εάν πρέπει να εμπιστευτούν ένα email που τους ζητά να επιβεβαιώσουν τους λογαριασμούς τους.

Twitter

Δείτε επίσης: Twitter για Android και iOS: Θα βλέπετε και θα ανεβάζετε εικόνες 4K

Τα πράγματα ξεκαθαρίστηκαν πολύ γρήγορα και φαίνεται πως υπεύθυνη για όλη την αναστάτωση ήταν η ίδια η πλατφόρμα του Twitter.

“Μερικοί από εσάς ενδέχεται να λάβατε πρόσφατα ένα email για να “επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας στο Twitter”. Αυτά στάλθηκαν κατά λάθος από εμάς και λυπούμαστε που συνέβη”, δήλωσε η εταιρεία στον λογαριασμό υποστήριξής της.

Δείτε επίσης: Το Twitter ξεκινά τη δοκιμή των «Professional Profiles»

“Εάν λάβατε ένα από αυτά τα email, δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό σας και μπορείτε να αγνοήσετε το μήνυμα.”

Τον περασμένο μήνα, η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών δήλωσε ότι οι αυστραλιανές επιχειρήσεις ανέφεραν απώλειες άνω των 14 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω της ανακατεύθυνσης πληρωμών ή των scam απατών, με τις απώλειες το 2021 να αναμένεται να είναι πέντε φορές υψηλότερες από την προηγούμενη χρονιά.

Χρήσιμη πληροφορία για το Twitter: Οι χρήστες του Twitter θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Spaces μέσω desktop

Το 2019 στο Scamwatch αναφέρθηκαν 25.000 απάτες phishing, με μόνο 513 να έχουν ως αποτέλεσμα τις οικονομικές απώλειες, αξίας 1,5 εκατομμυρίων AUD. Ωστόσο, το ηλεκτρονικό ψάρεμα ήταν η πιο δημοφιλής μέθοδος απάτης.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS