ΑρχικήUpdatesGoogle: Το "Heads Up" μας προσέχει αν χρησιμοποιούμε το κινητό όσο περπατάμε

Google: Το “Heads Up” μας προσέχει αν χρησιμοποιούμε το κινητό όσο περπατάμε

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Mishaal Rahman του XDA εντόπισε ένα επερχόμενο χαρακτηριστικό, που ονομάζεται Heads Up. Εκείνη την εποχή, μάθαμε ότι η λειτουργία θα ειδοποιούσε τους χρήστες που περπατούν και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν το κινητό τους να προσέχουν για να αποφύγουν τυχόν ατυχήματα. Η λειτουργία έχει πλέον ξεκινήσει να κυκλοφορεί στους χρήστες του Google Pixel με το πιο πρόσφατο beta update του Digital Wellbeing.

Heads Up Google

Ο Jay Prakash Kamat που εντόπισε για πρώτη φορά τη νέα λειτουργία στο Pixel 4a και μοιράστηκε τα ακόλουθα screenshots με τους χρήστες του Twitter:

Δείτε επίσης: Google: Αφαιρεί την εφαρμογή Google Shopping από iOS και Android

Όπως μπορείτε να δείτε, η λειτουργία δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι. Η οθόνη ρύθμισης εμφανίζει την ίδια περιγραφή: “Προσέξτε τα βήματα σας με το Heads Up… Εάν περπατάτε ενώ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, θα λάβετε μια υπενθύμιση για να εστιάσετε σε ότι υπάρχει γύρω σας. Χρησιμοποιήστε το με σύνεση. Το Heads Up δεν αντικαθιστά την ανθρώπινη προσοχή.” Πατώντας το κουμπί «Next» στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης ξεκινά η διαδικασία εγκατάστασης, μετά την οποία η λειτουργία θα σας στέλνει κάποιες υπενθυμίσεις προσοχής κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ενώ περπατάτε.

Δείτε επίσης: Ο Google Chrome αποκλείει τη θύρα 10080 για να σταματήσει τις επιθέσεις NAT Slipstreaming

Μπορείτε να βρείτε τη νέα δυνατότητα Heads Up στην ενότητα “Reduce Interruptions” στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Digital Wellbeing. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείτε να βρείτε μερικές επιπλέον ρυθμίσεις στην ίδια ενότητα. Υπάρχει ένα νέο toggle για να απενεργοποιήσετε τις υπενθυμίσεις, τα στοιχεία ελέγχου αδειών για το «Physical activity and Location» και μια επιλογή για feedback.

Δείτε επίσης: Google Phone app: Μπορείτε να καταγράφετε τις κλήσεις από άγνωστους αριθμούς

Προς το παρόν, η νέα λειτουργία Heads Up φαίνεται να κυκλοφορεί μόνο στις συσκευές Pixel της Google με την πιο πρόσφατη ενημέρωση beta Digital Wellbeing. Σε περίπτωση που δεν την έχετε λάβει ακόμη, μπορείτε να ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση beta ακολουθώντας αυτό το link του Play Store και να συμμετέχετε στο πρόγραμμα beta.

Προς το παρόν, δεν έχουμε πληροφορίες που να αφορούν την ευρύτερη διάθεση της λειτουργίας. Ωστόσο, αναμένουμε από την εταιρεία να κυκλοφορήσει τη λειτουργία σε περισσότερες συσκευές Android στο εγγύς μέλλον.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS