ΑρχικήsecurityRansomware έπληξε το Εθνικό Κολέγιο της Ιρλανδίας και το TU Dublin!

Ransomware έπληξε το Εθνικό Κολέγιο της Ιρλανδίας και το TU Dublin!

Το Εθνικό Κολέγιο της Ιρλανδίας (NCI) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (TU Dublin) ανακοίνωσαν ότι υπέστησαν ransomware επιθέσεις που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα συστήματα IT τους.

Το NCI εργάζεται επί του παρόντος για την αποκατάσταση των υπηρεσιών IT, αφότου υπέστη ransomware επίθεση στις 3 Απριλίου, γεγονός που ανάγκασε το κολέγιο να θέσει τα συστήματα IT του προσωρινά εκτός σύνδεσης.

Διαβάστε επίσης: Broward County Public Schools: Ransomware συμμορία ζήτησε $ 40 εκατομμύρια

Συγκεκριμένα, το κολέγιο ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στις 3 Απριλίου τα ακόλουθα: «Το NCI αντιμετωπίζει επί του παρόντος σημαντική διαταραχή σε υπηρεσίες IT του, όπως το Moodle, η υπηρεσία βιβλιοθήκης και η υπηρεσία MyDetails των μαθητών.»

Εθνικό Κολέγιο της Ιρλανδίας
Ransomware έπληξε το Εθνικό Κολέγιο της Ιρλανδίας και το TU Dublin!

Το κολέγιο και το προσωπικό ενημερώθηκαν λίγο μετά το περιστατικό ασφαλείας ότι το προσωπικό IT και εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών εργάζονται για την αποκατάσταση των υπηρεσιών. Η πρόσβαση στα συστήματα IT του NCI διακόπηκε και το κτίριο του campus παραμένει προς το παρόν κλειστό τόσο για τους φοιτητές όσο και για το προσωπικό, έως ότου αποκατασταθούν οι επηρεαζόμενες υπηρεσίες.

Το NCI έχει επίσης ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για το συμβάν, συμπεριλαμβανομένου του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων και της Gardaí (της εθνικής αστυνομικής υπηρεσίας της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Δείτε ακόμη: FBI: Προειδοποιεί για αυξημένες επιθέσεις του Pysa ransomware σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

Όσον αφορά τη λειτουργία του, το κολέγιο επεσήμανε σε σχετική του δήλωση τα εξής: «Παρακαλώ να έχετε υπόψη σας ότι όλα τα μαθήματα, οι αξιολογήσεις και τα sessions που έχουν προγραμματιστεί από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Απριλίου, έχουν αναβληθεί και θα προγραμματιστούν εκ νέου σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το κολέγιο θα εκδώσει περαιτέρω ενημέρωση το απόγευμα της 8ης Απριλίου για τα μαθήματα και άλλες εκδηλώσεις, για την Παρασκευή και μετά.»

Ransomware
Ransomware έπληξε το Εθνικό Κολέγιο της Ιρλανδίας και το TU Dublin!

Ωστόσο, το NCI δεν είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ιρλανδίας που υπέστη κυβερνοεπίθεση αυτές τις μέρες. Το Tallaght campus του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Δουβλίνου (TU Dublin) επίσης έπεσε θύμα ransomware επίθεσης το πρωί της 1ης Απριλίου, γεγονός που επηρέασε τόσο τα συστήματα IT όσο και τα back-ups του campus.

Πρόταση: Διέρρευσαν data από τα Πανεπιστήμια Stanford, Maryland και UC Berkeley!

Το TU Dublin ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε στο επίσημο site του τα ακόλουθα: «Έχουν επηρεαστεί ορισμένα συστήματα ICT του Tallaght campus, ωστόσο η απομακρυσμένη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες παραμένει ασφαλής. Το ICT Helpdesk δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αιτήματα καθώς διερευνάται το περιστατικό. Οι ενημερώσεις θα αποστέλλονται μέσω email.»

Επιπλέον, στους φοιτητές συνιστάται να μην χρησιμοποιούν προς το παρόν κανένα από τα συστήματα IT του campus μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου και να αποφύγουν την επικοινωνία με το προσωπικό IT, που επί του παρόντος εργάζεται για την αποκατάσταση των επηρεαζόμενων συστημάτων.

TU Dublin
Ransomware έπληξε το Εθνικό Κολέγιο της Ιρλανδίας και το TU Dublin!

Επίσης, εκπρόσωπος του TU Dublin δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν εκτεθεί δεδομένα – συμπεριλαμβανομένων προσωπικών δεδομένων – των φοιτητών ή του προσωπικού.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιες ransomware συμμορίες βρίσκονται πίσω από τις δύο αυτές επιθέσεις.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS