ΑρχικήinetΤο Ingenuity της NASA τράβηξε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Άρη

Το Ingenuity της NASA τράβηξε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Άρη

Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά νέα ότι το αεροσκάφος της NASA κατάφερε να επιβιώσει την πρώτη του νύχτα στον Άρη, κάνοντας ακόμα πιο εφικτή την πραγματοποίηση μίας πτήσης, τώρα κυκλοφόρησε και η πρώτη φωτογραφία που τράβηξε το Ingenuity, από την επιφάνεια του πλανήτη.

Ingenuity NASA

Δείτε επίσης: NASA Ingenuity: Πλησιάζει η πρώτη δοκιμαστική ελεγχόμενη πτήση στον Άρη

Η φωτογραφία, που έχει χαμηλή ανάλυση τραβήχτηκε στις 3 Απριλίου όταν το Ingenuity εξακολουθούσε να βρίσκεται προσαρτημένο στο Perseverance rover. Απεικονίζονται μάλιστα και δύο από τους τροχούς του rover στις επάνω γωνίες της εικόνας. Αυτή η φωτογραφία είναι απλώς μια προεπισκόπηση του τι θα έρθει στη συνέχεια. Μόλις το ελικόπτερο ξεκινήσει τις πρώτες του πτήσεις , θα προσπαθήσει να τραβήξει έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβάλλοντός του, από ύψος 3 μέτρων.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, το Ingenuity κατάφερε να περάσει με επιτυχία την πρώτη του νύχτα στον Άρη ως αυτόνομο σύστημα. Το ελικόπτερο έπεσε στην επιφάνεια του Άρη στις 3 Απριλίου και τώρα στέκεται όρθιο στα τέσσερα τεντωμένα πόδια του.

Δείτε ακόμα: Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA επιβίωσε την πρώτη του νύχτα στον Άρη

Ότι το Ingenuity κατάφερε να επιβιώσει την πρώτη του νύχτα στον Άρη είναι μια μεγάλη ανακούφιση, καθώς οι θερμοκρασίες στον κρατήρα Jezero μπορούν να φτάσουν τους -90 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα. Το ελικόπτερο θα πρέπει τώρα να τροφοδοτεί το θερμαντήρα του από τη μπαταρία του, η οποία θα αντλεί ενέργεια από τα ηλιακά του πάνελ.

Σε μια δήλωση, η MiMi Aung, διευθύντρια έργου του Ingenuity στην JPL της NASA, δήλωσε ότι «έχουμε τώρα επιβεβαιώσει ότι έχουμε τη σωστή μόνωση, τους σωστούς θερμαντήρες και αρκετή ενέργεια στην μπαταρία για να επιβιώσει από την κρύα νύχτα, κάτι που αποτελεί μεγάλη νίκη για την ομάδα.»

Ingenuity NASA

Τις επόμενες μέρες, η ομάδα θα παρακολουθεί το ελικόπτερο και θα ελέγχει τα συστήματά του για να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν σωστά. Μόλις αυτό γίνει, το Ingenuity θα κάνει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση πάνω από τον πλανήτη. Η ομάδα θα αξιολογήσει επίσης το αυτόνομο σύστημα πλοήγησης του οχήματος, μαζί με μια συσκευή που θα μετρήσει τον προσανατολισμό και τον γωνιακό ρυθμό κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Δείτε επίσης: Ingenuity: Το ελικόπτερο της NASA προσγειώθηκε με επιτυχία στον Άρη

Το Perseverance rover, που μεταδίδει μηνύματα από το Ingenuity στους ελεγκτές της αποστολής στη Γη, θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο Van Zyl Overlook, από όπου θα μπορεί να παρακολουθεί το «αεροδρόμιο» στο οποίο άφησε το Ingenuity.

Η NASA βρίσκεται τώρα ακόμα πιο κοντά στο στόχο της, που είναι το Ingenuity να γίνει το πρώτο εναέριο όχημα που θα πετάξει στον ουρανό ενός άλλου πλανήτη. Η διαστημική εταιρεία αναφέρει ότι η πρώτη πτήση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Απριλίου.

Το ελικόπτερο δεν διαθέτει επιστημονικά όργανα, εκτός από τις κάμερες του. Η αποστολή Ingenuity προορίζεται αυστηρά ως τεχνολογική επίδειξη, καθώς η NASA μελετά μελλοντικές αποστολές με πιο εξελιγμένα εναέρια οχήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS