ΑρχικήsecurityBroward County Public Schools: Ransomware συμμορία ζήτησε $ 40 εκατομμύρια

Broward County Public Schools: Ransomware συμμορία ζήτησε $ 40 εκατομμύρια

Το τελευταίο διάστημα οι ransomware συμμορίες φαίνεται να είναι πιο αδίστακτες από ποτέ, αφού απαιτούν τεράστια χρηματικά ποσά, που τα θύματα δεν μπορούν να πληρώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια ransomware επίθεση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και στόχευσε τη σχολική περιφέρεια Broward County Public Schools της Φλόριντα. Οι hackers ζήτησαν 40.000.000 δολάρια.

Δείτε επίσης: Boggi Milano: Η ιταλική εταιρεία ανδρικής ένδυσης υπέστη ransomware επίθεση

Broward County Public Schools

Σύμφωνα με το site του Broward County Public Schools (BCPS), η σχολική περιφέρεια έχει σχεδόν 261.000 μαθητές και περίπου 110.000 ενήλικες μαθητές σε 241 σχολεία, κέντρα και τεχνικά κολέγια.

Δείτε επίσης: Ρεκόρ παραβιάσεων και hacks σε αμερικανικά σχολεία κατά το 2020

Τον περασμένο μήνα, το BCPS αναγκάστηκε να κλείσει τα IT συστήματά του λόγω κυβερνοεπίθεσης, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το hacking περιστατικό.

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το databreaches.net, η συμμορία πίσω από το Conti ransomware, έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν επιτυχημένες και έτσι οι hackers δημοσίευσαν screenshots με τις διαπραγματεύσεις περί λύτρων.

Δείτε επίσης: Η εταιρεία Sangoma δέχτηκε επίθεση από το Conti ransomware

Αυτά τα screenshots αποκάλυψαν ότι οι εγκληματίες απαίτησαν αρχικά $ 40.000.000. Ο εκπρόσωπος του BCPS σοκαρίστηκε που οι hackers πίστευαν ότι ήταν δυνατή η πληρωμή αυτού του τεράστιου ποσού.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν και τελικά οι hackers ζήτησαν $ 10 εκατομμύρια, αλλά το σχολικό συγκρότημα ήταν πρόθυμο να δώσει μόνο $ 500.000. Αυτό οδήγησε στο τέλος των διαπραγματεύσεων και στη δημοσίευση των screenshots.

Στις περισσότερες περιπτώσεις (όπως και σε αυτή), οι ransomware συμμορίες κάνουν έρευνα σχετικά με την οικονομική κατάσταση των θυμάτων τους, για να καθορίσουν το ποσό των λύτρων. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αναφέρουν στο θύμα ότι έχουν ψάξει το θέμα για να δικαιολογήσουν το ποσό που ζητούν.

ransomware σχολεία

Τείνουν, επίσης, να προτείνουν ένα τεράστιο ποσό, γνωρίζοντας ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης θα μειώσει σημαντικά την τελική πληρωμή.

Στην περίπτωση της σχολικής περιφέρειας Broward County Public Schools, φαίνεται ότι οι hackers δεν αντιλήφθηκαν ότι τα δημόσια σχολικά συστήματα στις ΗΠΑ λειτουργούν συνήθως με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Επιπλέον, τα σχολεία έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες.

Όταν ένα δημόσιο σχολείο αναγκάζεται να αφαιρέσει χρήματα από τον προϋπολογισμό του για μια απροσδόκητη δαπάνη, οι μαθητές υποφέρουν, και τελικά ο φορολογούμενος πληρώνει τα λύτρα.

Τα λύτρα των $ 40 εκατομμυρίων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που έχει ζητηθεί μέχρι σήμερα. Το μεγαλύτερο ποσό το ζήτησε η συμμορία REvil από την Acer ($ 50 εκατομμύρια).

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS