ΑρχικήUpdatesAndroid 12: Νέο search widget για το Pixel Launcher

Android 12: Νέο search widget για το Pixel Launcher

Η Google κυκλοφόρησε το δεύτερο Android 12 Developer Preview τον περασμένο μήνα και μας έδωσε κάποιες πληροφορίες για τις επερχόμενες λειτουργίες. Μεταξύ αυτών ήταν ένα νέο search widget για το Pixel Launcher που θα επέτρεπε στους χρήστες να αναζητούν εφαρμογές, επαφές, ρυθμίσεις και πολλά άλλα στη συσκευή τους. Φαίνεται τώρα ότι αυτή η λειτουργικότητα δεν θα περιοριστεί στο Pixel Launcher στο Android 12.

Android 12

Οι developers πίσω από το Niagara Launcher, μια δημοφιλή εφαρμογή αντικατάστασης αρχικής οθόνης τρίτων, βρήκαν νέα στοιχεία στην τεκμηρίωση προεπισκόπησης Android 12, η ​​οποία υποδηλώνει ότι η Google προσθέτει ένα νέο API αναζήτησης συσκευών στο Android 12 που θα επιτρέπει στους launchers τρίτου μέρους να προσφέρουν παρόμοια δυνατότητα καθολικής αναζήτησης.

Δείτε επίσης: Η Google συλλέγει 20x περισσότερα data από το Android από ό,τι η Apple από το iOS

Όπως μπορείτε να δείτε στο συνημμένο tweet, η λειτουργία θα δώσει στους launchers τρίτου μέρους «πρόσβαση στο κεντρικό AppSearch index που διατηρείται από το σύστημα».

Δείτε επίσης: Νέο Android malware εμφανίζεται σαν ενημέρωση συστήματος!

Υπογραμμίζει περαιτέρω ότι το AppSearch index είναι μια βιβλιοθήκη αναζήτησης για τη διαχείριση δομημένων δεδομένων που περιλαμβάνει:

  • Μια πλήρως offline λύση on-device
  • Ένα σύνολο από API για εφαρμογές για να γίνει index στα έγγραφα και ανάκτησή τους μέσω αναζήτησης πλήρους κειμένου
  • API για εφαρμογές που επιτρέπουν στο σύστημα να εμφανίζει το περιεχόμενό του στις επιφάνειες διεπαφής χρήστη του συστήματος
  • Ομοίως, API για εφαρμογές που επιτρέπουν στο System να μοιράζεται το περιεχόμενό τους με άλλες καθορισμένες εφαρμογές.

Αυτή η δυνατότητα ουσιαστικά θα παρέχει μια εγγενή εναλλακτική λύση για καθολικές εφαρμογές αναζήτησης όπως το Sesame, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αναζητήσουν σχεδόν οτιδήποτε στη συσκευή τους χωρίς να ταλαιπωρούνται. Αν και δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτήν την ενσωμάτωση αυτή τη στιγμή, αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα στις προσεχείς προεπισκοπήσεις προγραμματιστών Android 12.

Δείτε επίσης: Τι είναι το “ADB” στο Android; Τι μπορώ να κάνω χρησιμοποιώντας το;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το OnePlus προσφέρει ήδη μια παρόμοια λειτουργία καθολικής αναζήτησης στην εγγενή εφαρμογή εκκίνησης. Ωστόσο, περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Με το νέο API αναζήτησης συσκευών Android 12, μπορεί να φτάσει και σε άλλες περιοχές.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS