ΑρχικήinetΤι είναι το "ADB" στο Android; Τι μπορώ να κάνω χρησιμοποιώντας το;

Τι είναι το “ADB” στο Android; Τι μπορώ να κάνω χρησιμοποιώντας το;

Το ADB ή το Android Debug Bridge είναι ένας όρος που συναντάτε αρκετά συχνά. Κάθε φορά που συνδέετε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου ή εάν περιηγείστε στα «Developer Options», συναντάτε τον όρο Android Debug Bridge ή ADB.

ADB

Τι σημαίνει όμως; Και ποιος είναι ο σκοπός του; Είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που βοηθά την Android συσκευή σας να λειτουργεί ως έχει, οπότε ας σας πούμε περισσότερα για το ADB.

Για αρχάριους, η Google αναφέρει την ακόλουθη εξήγηση, αναφέροντας ποια είναι η σημασία του ADB με τον απλούστερο δυνατό τρόπο.

“Το Android Debug Bridge (ADB) είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε την κατάσταση ενός emulator instance ή μιας συσκευής που υποστηρίζεται από Android.”

Εάν δεν το καταλάβατε ακόμα, επιτρέψτε μας να το αναλύσουμε ακόμη περισσότερο. Το ABD είναι δύο διαφορετικές εφαρμογές: η μία εκτελείται στον υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να εκτελεί Windows 10, Linux ή ακόμα και macOS, ενώ η άλλη εφαρμογή εκτελείται στο τηλέφωνο σας.

Δείτε επίσης: Δείτε YouTube video στο Linux terminal με τη χρήση του YTFZF

Όταν το τηλέφωνο σας συνδέεται με το μηχάνημα που εκτελεί οποιοδήποτε desktop OS και εάν είναι ενεργοποιημένο το σφάλμα εντοπισμού σφαλμάτων USB, μπορείτε να εκδώσετε εντολές και να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών. Η Google το έχει κάνει μέρος του κιτ ανάπτυξης λογισμικού Android για Windows, Mac και Linux, οπότε η ασυμβατότητα θα είναι το λιγότερο από τα προβλήματά σας.

ADB android

Το ίδιο το Android OS βασίζεται σε Linux και ως εκ τούτου, χρησιμοποιεί τον kernel και τα εργαλεία του Linux ως βάση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές εντολές Linux που μπορούν να αποσταλούν μέσω του server ADB (αυτός ο server είναι η εφαρμογή που εκτελείται στον υπολογιστή σας) στον client ADB (αυτός είναι ο ένας που εκτελείται στο τηλέφωνο σας).

Δείτε επίσης: Ποιες είναι οι καλύτερες διανομές Linux για το 2021;

Χρησιμοποιώντας τη σχέση server-client, αυτή η “tag team” μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο καθώς θα μπορείτε να κάνετε εντοπισμό σφαλμάτων όταν τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε ανεξερεύνητες εντολές όταν βρίσκεστε στην αρχή του hacking – πραγματικά οι επιλογές που θα βρείτε είναι πάρα πολλές.

Δείτε επίσης: Πως να εγκαταστήσετε το VirtualBox 6.1 σε Linux;

Τις περισσότερες φορές, θα χρειαστείτε τη δυνατότητα ADB όταν προσπαθείτε να κάνετε debug σε κάτι ενεργά ή εάν προσπαθείτε επίμονα να χακάρετε το smartphone σας. Ανεξάρτητα με το εάν έχετε την ευκαιρία, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα ADB όσο το δυνατόν περισσότερο και να διασκεδάσετε με τη συσκευή σας. Έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον!

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS