ΑρχικήHow ToΠως να χρησιμοποιήσετε τα Breakout rooms σε ένα Zoom meeting

Πως να χρησιμοποιήσετε τα Breakout rooms σε ένα Zoom meeting

Τα Zoom meetings μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν κουραστικά όταν συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι. Ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Breakout Rooms” μπορεί να βοηθήσει μεγάλες ομάδες επιτρέποντας στους ανθρώπους να χωριστούν σε μικρότερες ομάδες.

Τα «Breakout Rooms» είναι παρόμοια στην έννοια με την δουλειά σε ομάδες σε πραγματικό γραφείο ή τάξη. Οι άνθρωποι μπορούν να ξεφύγουν από το κύριο meeting σε μικρότερες ομάδες συζητήσεων.

Breakout rooms

Πως να ενεργοποιήσετε τα Breakout Rooms στο Zoom

Προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα Breakout Rooms σε ένα meeting, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία για τον λογαριασμό σας. Αυτό είναι απαραίτητο μόνο εάν φιλοξενείτε το meeting.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Aπενεργοποιείστε αν θέλετε το chat στα group meetings

Αρχικά, συνδεθείτε στον ιστότοπο του Zoom σε έναν browser όπως ο Google Chrome και επιλέξτε “Settings” στη σελίδα του λογαριασμού σας.

Zoom

Κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα “In Meeting (Advanced)” και κάντε εναλλαγή στο switch για το “Breakout Room”.

Breakout rooms

Ενώ βρίσκεστε εδώ, ενεργοποιήστε την επιλογή “Allow host to assign participants to breakout rooms when scheduling”.

Επιλέξτε “Save” και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τα Breakout Rooms σε ένα meeting.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Breakout Rooms στο Zoom

Για να χρησιμοποιήσετε το Breakout Rooms σε μια σύσκεψη, θα πρέπει να είστε ο οικοδεσπότης και να χρησιμοποιείτε τον desktop client. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows, macOS, Linux και Chrome.

Χρήσιμη πληροφορία: Ποιες είναι οι καλύτερες διανομές Linux για το 2021;

Τώρα που έχουμε ενεργοποιήσει τη λειτουργία, θα δείτε το κουμπί “Breakout Rooms” στη γραμμή εργαλείων. Πατήστε κλικ στο κουμπί.

Breakout rooms

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με τις επιλογές του Breakout Room. Μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των δωματίων και πώς θα διαιρεθούν οι συμμετέχοντες σε αυτά.

  • Αυτόματη ανάθεση: Το Zoom θα τοποθετήσει τυχαία άτομα στα δωμάτια.
  • Μη αυτόματη ανάθεση: Μπορείτε να επιλέξετε ποιος θα πάει σε ποιο δωμάτιο.
  • Αφήστε τους συμμετέχοντες να επιλέξουν δωμάτια.

Δείτε επίσης: Ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιεί το Zoom ενώ υπάρχει κίνδυνος κατασκοπείας από Κίνα;

Κάντε τις επιλογές σας και κάντε κλικ στο “Create”.

Εάν εκχωρείτε άτομα σε δωμάτια με μη αυτόματο τρόπο, στην επόμενη οθόνη εμφανίζεται η λίστα των δωματίων. Κάντε κλικ στο “Assign” για κάθε δωμάτιο και επιλέξτε τα άτομα που θέλετε σε κάθε δωμάτιο.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Options” για ορισμένες επιπλέον ρυθμίσεις. Μπορείτε να βάλετε ένα χρονικό διάστημα στα Breakout Rοoms sessions και να επιλέξετε μια αντίστροφη μέτρηση για να δώσετε στους ανθρώπους χρόνο να ολοκληρώσουν πριν κλείσετε τα δωμάτια.

Zoom

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Open All Rooms”. Οι άνθρωποι θα τοποθετηθούν στα δωμάτια με όποιον τρόπο αποφασίσατε. Θα τους ζητηθεί να αποδεχτούν τη συμμετοχή σε ένα δωμάτιο ή να επιλέξουν ένα δωμάτιο μόνοι τους.

Ενώ πραγματοποιούνται τα Breakout Rooms, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί της γραμμής εργαλείων για να εμφανιστεί το μενού. Από εδώ, μπορείτε να κάνετε “Broadcast Message to All”.

Zoom

Εισαγάγετε ένα μήνυμα και κάντε κλικ στην επιλογή “Broadcast”. Το μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη για όλους τους συμμετέχοντες.

Όταν είστε έτοιμοι να τερματίσετε το Breakout Rooms, κάντε κλικ στο “Close All Rooms” από αυτό το ίδιο μενού.

Είστε έτοιμοι. Το Zoom θα αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις και τις αναθέσεις δωματίων σας, οπότε αν θέλετε δεν χρειάζεται να κάνετε τις ίδιες ρυθμίσεις για το ίδιο meeting.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS