ΑρχικήinetMicrosoft: Εξοπλίζει τον στρατό των ΗΠΑ με 120,000 AR headsets βάσει νέου...

Microsoft: Εξοπλίζει τον στρατό των ΗΠΑ με 120,000 AR headsets βάσει νέου συμβολαίου

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες ότι έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο με τον στρατό των ΗΠΑ για τον εξοπλισμό του με δεκάδες χιλιάδες AR headsets (ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας) που θα βασίζονται στην τεχνολογία HoloLens. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα 10ετές συμβόλαιο αξίας 21,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Microsoft AR headsets

Δείτε επίσης: Microsoft: Έτοιμη να αγοράσει το Discord σε τιμή που ξεπερνά τα $10 δισ.!

Η Microsoft θα ολοκληρώσει μια παραγγελία 120.000 AR headsets για το στρατό, με βάση το σχεδιασμό Integrated Visual Augmentation System (IVAS). Ο τροποποιημένος σχεδιασμός αναβαθμίζει τις δυνατότητες του HoloLens 2 για τις ανάγκες των στρατιωτών.

Το πρόγραμμα παρέχει βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης, επιτρέποντας την ανταλλαγή πληροφοριών και τη λήψη αποφάσεων σε διάφορα σενάρια“, αναφέρει η Microsoft σε ένα blogpost.

Δείτε επίσης: Ο στρατός των ΗΠΑ ερευνά την τεχνολογία «τηλεπαθητικής» επικοινωνίας

Το συμβόλαιο αυτό βασίζεται στο διετές συμβόλαιο 480 εκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε η Microsoft το 2018, για να εξοπλίσει τον αμερικανικό στρατό με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Τότε, είχε ειπωθεί ότι η συμφωνία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε παραγγελίες άνω των 100.000 headsets. “Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) θα παρέχει στα στρατεύματα περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων. Αυτό το νέο έργο επεκτείνει τη μακροχρόνια, αξιόπιστη σχέση μας με το Υπουργείο Άμυνας σε αυτόν τον νέο τομέα“, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

στρατό ΗΠΑ AR headsets

Δείτε επίσης: Apple: Ίσως κυκλοφορήσει φακούς επαφής επαυξημένης πραγματικότητας

Η Microsoft είναι χαρούμενη με αυτή τη συνεργασία, καθώς η τεχνολογία της θα αξιοποιηθεί για σημαντικό σκοπό.

Ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί εδώ και καιρό εργαλεία που ενισχύουν την όραση (π.χ. γυαλιά νυχτερινής όρασης) για να είναι πιο αποτελεσματικός στη μάχη. Αλλά αυτός ο εξοπλισμός έχει γίνει διαθέσιμος παντού, επομένως ο στρατός αναζητά νέες τεχνολογίες.

Σε μια δήλωση, ο αμερικανικός στρατός χαρακτήρισε τη Microsoft ως “ηγέτη της βιομηχανίας στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών” και δήλωσε ότι η συνεργασία μαζί της δείχνει ότι το Υπουργείο Άμυνας και η βιομηχανία μπορούν να συνεργαστούν και να παρέχουν εκσυγχρονισμένα μέσα που ενισχύουν την εθνική ασφάλεια.

Πηγή: TechCrunch

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS