ΑρχικήinetRivian: Έρχονται 600 νέοι σταθμοί γρήγορης φόρτισης

Rivian: Έρχονται 600 νέοι σταθμοί γρήγορης φόρτισης

Η Rivian αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιό της για το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός χάρτη με τους προγραμματισμένους σταθμούς στο “Rivian Adventure Network”, του φορτιστή τοίχου και πολλά άλλα.

Rivian

Πέρυσι, η Electrek αποκάλυψε ότι η Rivian εργάζεται στο δικό της δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ονομάζεται Rivian Adventure Network και προσλαμβάνει ανθρώπους που εργάστηκαν στο δίκτυο της Tesla για να το φτιάξουν.

Επιπλέον, κατάφερε να λάβει ορισμένες πληροφορίες για τους σταθμούς ταχείας φόρτισης που πρόκειται να τροφοδοτήσουν το δίκτυο τον περασμένο μήνα, οι οποίοι δείχνουν χωρητικότητα έως και 300 kW.

Δείτε επίσης: Η Electrify America ανοίγει 30 ηλιακούς σταθμούς φόρτισης στην Καλιφόρνια

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει όλη τη στρατηγική του δικτύου φόρτισης και περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το Rivian Adventure Network και πολλά άλλα.

Η στρατηγική θυμίζει πολύ την Tesla και είναι έξυπνη, καθώς είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα την Καλιφόρνια δεν είναι ο ηγέτης στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Μάθετε επίσης για την Tesla: Το Tesla Cybertruck θα μπορεί να τροφοδοτήσει ένα τροχόσπιτο

Αντί να βασίζεται σε ένα δίκτυο τρίτων, η Tesla επένδυσε στο δικό της Supercharger δίκτυο σταθμών γρήγορης φόρτισης για να επιτρέψει ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, το Destination δίκτυο της για να επιτρέψει τη φόρτιση στον προορισμό με σταθμούς φόρτισης επιπέδου 2 και, τέλος, την φόρτιση στο σπίτι με τον Tesla Wall Connector.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Rivian Adventure Network θα αποτελείται από σταθμούς γρήγορης φόρτισης που θα επιτρέπουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, αλλά η εταιρεία θα επικεντρωθεί και σε ορισμένες πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες για να επιτρέψει τις “περιπέτειες”, εξ ου και το όνομα.

Η Rivian επιβεβαίωσε σήμερα ότι σχεδιάζει πάνω από 600 σταθμούς με περισσότερους από 3.500 φορτιστές: Το Rivian Adventure Network θα αναπτυχθεί σε περισσότερους από 3.500 γρήγορους φορτιστές σε περισσότερες από 600 τοποθεσίες έως το τέλος του 2023. Κάθε ιστότοπος θα έχει πολλαπλούς φορτιστές και θα βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομους και κεντρικούς δρόμους. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αυτοί οι σταθμοί θα προορίζονται μόνο για ιδιοκτήτες της Rivian.

Κυκλοφόρησε ένας χάρτης με τους προγραμματισμένους σταθμούς:

Rivian

Μερικές άλλες πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από τη Rivian είναι ότι οι σταθμοί θα διαθέτουν “plug and charge”, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει απλά να σταθμεύσουν και να συνδέσουν το όχημα και η φόρτιση του θα ξεκινήσει αμέσως, με τη διαδικασία πληρωμής να γίνεται αυτόματα.

Τέλος, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι όλοι οι σταθμοί θα τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή πληροφοριών: Δημιουργήθηκε καταλύτης που μετατρέπει το CO2 σε αεροπορικά καύσιμα

Για φόρτιση στον προορισμό όταν ο χρόνος δεν είναι πραγματικά ζήτημα, η Rivian παρουσιάζει τα Rivian Waypoints της, τα οποία είναι φορτιστές επιπέδου 2 για εστιατόρια ξενοδοχείων, πάρκα κ.λπ. Για φόρτιση στο σπίτι, κάθε όχημα της Rivian έρχεται με το δικό του φορητό φορτιστή, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει και έναν wall connector.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS