ΑρχικήinetAmazon: Κάμερες μέσα στα φορτηγά παράδοσης - οδηγοί δυσανασχετούν

Amazon: Κάμερες μέσα στα φορτηγά παράδοσης – οδηγοί δυσανασχετούν

Για την Kamille Elizabeth, που παραδίδει πακέτα της Amazon στο Wilmington, το Delaware είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζεις. Έχει παραδόσεις που πρέπει να κάνει και κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει, αλλά λέει ότι απολαμβάνει το ότι βρίσκεται μόνη της στο δρόμο με αυτό που αποκαλεί ως «περιορισμένη ελευθερία».

Αλλά το εργασιακό περιβάλλον της Elizabeth πρόκειται να αλλάξει καθώς η Amazon ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι έχει αρχίσει να βάζει κάμερες μέσα στα οχήματα παράδοσης οι οποίες θα παρακολουθούν τόσο τον δρόμο όσο και τους οδηγούς.

Amazon

Οι ειδικοί της οδικής ασφάλειας λένε ότι η παρακολούθηση των οδηγών της Amazon θα αποφέρει οφέλη στην οδική ασφάλεια. Ταυτόχρονα, οδηγοί όπως η Elizabeth ανησυχούν για τις κάμερες που θα παρακολουθούν την κάθε τους κίνηση λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε απόλυση ή σοβαρή επίπληξη.

Η Amazon (AMZN) δήλωσε σε ένα πρόσφατο βίντεο ότι ελπίζει ότι το νέο σύστημα θα προσφέρει στους οδηγούς ηρεμία όσο παραδίδουν τα πακέτα, αλλά οδηγοί όπως η Elizabeth λένε ότι όλο αυτό θα τους προκαλέσει νευρικότητα.

“Αν ένα πράγμα μπερδευτεί, θα φρικάρω”, δήλωσε η Elizabeth στην CNN Business “Θα το δουν στην κάμερα.”

Η εκπρόσωπος της Amazon, Deborah Bass, δήλωσε στο CNN Business ότι οι οδηγοί δεν θα χάνουν τη δουλειά τους για ένα μόνο λάθος, αλλά αρνήθηκε να αναλύσει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η Amazon θα χειρίζεται τα βίντεο. Η Amazon είπε ότι τα βίντεο από τις κάμερες θα στέλνονται για έλεγχο μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το απότομο φρενάρισμα και οι απότομες στροφές.

Οι οδηγοί της Amazon λένε ότι οι αρνητικές εμπειρίες με το υπάρχον σύστημα παρακολούθησης προγραμμάτων οδήγησης της εταιρείας συμβάλλουν στις ανησυχίες τους. Οι οδηγοί χρησιμοποιούν ήδη μια εφαρμογή που ονομάζεται Mentor και βαθμολογεί την οδήγηση παρακολουθώντας το φρενάρισμα, την επιτάχυνση, τη στροφή, την ταχύτητα και την απόσπαση της προσοχής. Ωστόσο, οι οδηγοί που μίλησαν στο CNN Business λένε ότι η εφαρμογή μπορεί να τους τιμωρήσει άδικα καθώς παρερμηνεύει λογικές οδηγικές συμπεριφορές.

Ο Juan Ramos, ο οποίος κάνει παραδόσεις για την Amazon στο Garland του Τέξας, δήλωσε στο CNN Business ότι του αρέσουν μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας των καμερών, όπως η παρακολούθηση της απόσπασης της οδήγησης, της ταχύτητας και της απόστασης. Οι κάμερες θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε ένα ατύχημα, είπε. Αλλά έχει ακούσει από οδηγούς που ανησυχούν ότι θα μπουν σε μπελάδες ή θα χάσουν τη δουλειά τους για κάτι που φαίνεται σαν μια μικρή παράβαση.

Ο Victor Fuentes, ένας οδηγός της Amazon στην Καλιφόρνια, είπε στο YouTube ότι μισεί τις κάμερες, καθώς μερικές φορές χρειάζεται να παραβιάσει τους κανόνες για να κάνει τη δουλειά του γρήγορα.

Μένει να δούμε πως ακριβώς οι οδηγοί θα καταφέρουν να προσαρμοστούν με τις νέες συνθήκες και πως η Amazon σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα βίντεο.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS