ΑρχικήinetΗ Apple κατηγορείται ότι έκλεψε το Driving Mode της Microsoft

Η Apple κατηγορείται ότι έκλεψε το Driving Mode της Microsoft

Η Apple ανακοίνωσε στο WWDC αυτή την εβδομάδα μια σειρά βελτιώσεων που έρχονται στα iPhones με iOS 11, συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης λειτουργίας  Do Not Disturb While Driving, η οποία εμποδίζει τις ειδοποιήσεις όταν οδηγείται για μειωμένη απόσπαση της προσοχής.

apple

Μια επίδειξη της Apple στο συνέδριο προγραμματιστών έδειξε ότι οι ειδοποιήσεις που φθάνουν κατά την οδήγηση με αυτήν την ενεργοποιημένη λειτουργία μετατρέπονται αυτόματα σε σιωπηλές, με την οθόνη να μην ανάβει για να αποσπά την προσοχή του οδηγού.

Και ενώ με την πρώτη ματιά αυτό ακούγεται σαν μια πολύ χρήσιμη προσθήκη στη σειρά χαρακτηριστικών iOS, το χαρακτηριστικό Do Not Disturb While Driving μοιάζει πολύ με τη λειτουργία οδήγησης Windows Phone της Microsoft.

Ήταν προφανώς θέμα χρόνου μέχρι που οι οπαδοί των Windows Phone να κατηγορήσουν την Apple ότι έκλεψε αυτό το χαρακτηριστικό από την Microsoft, ενώ οι χρήστες στο reddit συζητούν τώρα πώς ο κατασκευαστής iPhone δανείστηκε και άλλες κινητές τεχνολογίες από τη Microsoft, όπως τις live images.

Και ενώ η Apple δύσκολα μπορεί να κατηγορηθεί για την κλοπή της λειτουργίας δεδομένου αφού το car mode υπάρχει και σε άλλες πλατφόρμες, το νέο iPhone Do Not Disturb While Driving πράγματι μοιάζει να λειτουργεί παρόμοια με το Windows Phone. Ακολουθεί η περιγραφή που παρέχει η  Microsoft για το Driving Mode:

“Δοκιμάζετε να ανοίξετε τις αστείες εικόνες  που σας στέλνουν οι φίλοι σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο? Το Driving Mode μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις αποσπάσεις από το τηλέφωνό σας ενώ είστε πίσω από το τιμόνι. Ενεργοποιήστε αυτή τη λειτουργία για να περιορίσετε τις ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος – Συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων, των κλήσεων και των ειδοποιήσεων – μέχρι να σταθμεύσετε με ασφάλεια. Μπορείτε ακόμη να στείλετε αυτόματες απαντήσεις όταν κάποιος προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας, έτσι δεν θα ανησυχούν.”

Αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, είναι ότι το Windows Phone δεν ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο λειτουργικό σύστημα που θα εφάρμοζε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, καθώς υπήρχε και το driving mode στο Symbian.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS