ΑρχικήinetAmazon: Ο Jeff Bezos εγκαταλείπει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου

Amazon: Ο Jeff Bezos εγκαταλείπει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου

Ο Jeff Bezos ανακοίνωσε χθες ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon, παραδίδοντας το τιμόνι της εταιρείας που ίδρυσε πριν από 27 χρόνια, στον Andy Jassy.

 Jeff Bezos Amazon

Φυσικά, ο Bezos δεν θα αποχωρήσει εντελώς από την εταιρεία. Θα αναλάβει το ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου. Ο διάδοχος του Bezos, ο Andy Jassy είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Web Services.

Σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, ο Jeff Bezos είπε ότι η παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon θα του δώσει “τον χρόνο και την ενέργεια που χρειάζεται για να επικεντρωθεί στο Day 1 Fund, στο Bezos Earth Fund, στο Blue Origin, The Washington Post και στα άλλα του πάθη“.

Φυσικά, η ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη σε ολόκληρη την επιχειρηματική κοινότητα, αν και η μετάβαση αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρχουν και ιδιαίτερες αλλαγές στην επιχείρηση της Amazon. Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση για την παραίτηση, ήρθε τη στιγμή που έγιναν γνωστά και τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Τα έσοδα της εταιρείας φτάνουν περίπου τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν τα διπλάσια από το προηγούμενο έτος.

Ο Jeff Bezos απομακρύνεται από την Amazon σε μια περίοδο, όπου η αξία της κυμαίνεται γύρω στα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

Amazon Διευθύνοντος Συμβούλου

Μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η αλλαγή Διευθύνοντος Συμβούλου για τις επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας και πόσο ενεργός θα είναι ο Jeff Bezos από τη νέα του θέση. Έχουμε δει και άλλα μεγάλα στελέχη σε τεχνολογικές εταιρείες να παραιτούνται από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά να συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά ενεργοί (π.χ. Larry Ellison στην Oracle και Bill Gates στη Microsoft). Ο Bezos παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Amazon.

Θα επαναλάβω ότι ο Jeff Bezos δεν φεύγει”, δήλωσε ο Brian Olsavsky, οικονομικός διευθυντής της Amazon, στους επενδυτές. “Θα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, εξαιρετικά σημαντικός ρόλος, εξαιρετικά ενεργός στην ιστορία επιτυχίας της Amazon“.

Όπως είπαμε και παραπάνω, τη θέση του Jeff Bezos θα πάρει ο Andy Jassy, ​​ένας άνθρωπος που δουλεύει χρόνια για την Amazon και συγκεκριμένα από το 1997. Ο Jassy δημιούργησε την επιχείρηση cloud υπηρεσιών της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε ως μια μικρή προσθήκη στις λειτουργίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί και αντιπροσωπεύει περίπου το 60% των λειτουργικών κερδών της εταιρείας.

Ο Bezos ίδρυσε την Amazon το 1994 ως διαδικτυακό βιβλιοπωλείο και σταδιακά την έκανε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ με ένα δίκτυο εγκαταστάσεων που αγγίζει σχεδόν κάθε μέρος της χώρας. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ για κάποια χρόνια κατείχε την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα.

 Jeff Bezos Διευθύνοντος Συμβούλου

Ο Jeff Bezos πιστεύει ότι η παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon θα του δώσει το χρόνο να ασχοληθεί και με άλλες επιχειρήσεις του αλλά και με το φιλανθρωπικό του έργο. Όπως είπε ο ίδιος, σκοπεύει να ασχοληθεί με το Day 1 Fund και το Bezos Earth Fund που επικεντρώνονται στην παροχή βοήθειας σε άστεγες οικογένειες και στην κλιματική αλλαγή, αντίστοιχα.

Πηγή: NBC News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS