ΑρχικήinetSpaceX: Το διαστημόπλοιο Starship εξερράγη σε δοκιμαστική προσγείωση

SpaceX: Το διαστημόπλοιο Starship εξερράγη σε δοκιμαστική προσγείωση

Η SpaceX πραγματοποίησε την τελευταία δοκιμή πτήσης μεγάλου υψομέτρου του διαστημικού σκάφους Starship με προορισμό τον Άρη, η οποία όμως οδήγησε σε μία τεράστια έκρηξη κατά την προσγείωση.

SpaceX Starship

Το πρωτότυπο Starship SN9 ξεκίνησε από την εγκατάσταση Boca Chica της SpaceX στο Τέξας την Τρίτη, φτάνοντας σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων πριν από την πτώση του στη Γη.

Ωστόσο λίγο πριν φτάσει στο σημείο προσγείωσης, πραγματοποίησε έναν περίπλοκο ελιγμό, αλλά απέτυχε να διορθώσει σωστά την πορεία του και συγκρούστηκε με την πλατφόρμα προσγείωσης.

Μια προηγούμενη προσπάθεια εκτόξευσης και προσγείωσης ενός πρωτοτύπου Starship τον Δεκέμβριο, είχε επίσης ως αποτέλεσμα μια έκρηξη, μετά από μια αποτυχημένη προσγείωση.

Μια ακόμα προσπάθεια εκτόξευσης και προσγείωσης ενός πρωτοτύπου Starship αναμένεται στο εγγύς μέλλον, με το SN10 να βρίσκεται ήδη σε μία κοντινή πλατφόρμα απογείωσης.

Η SpaceX είχε τονίσει τη σημασία αλλά και τη δυσκολία της επίτευξης ασφαλούς προσγείωσης για το Starship, σε μια ανάρτηση που έκανε στον ιστότοπό της πριν από την δοκιμή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Starship

«Μια ελεγχόμενη αεροδυναμική κατάβαση στα πτερύγια του σώματος και η κατακόρυφη ικανότητα προσγείωσης, σε συνδυασμό με την επαναπλήρωση στο χώρο, είναι κρίσιμα για την προσγείωση του Starship σε προορισμούς σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα, όπου δεν υπάρχουν προετοιμασμένες επιφάνειες ή διάδρομοι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη Γη», ανέφερε η δημοσίευση.

«Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέψει ένα πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο σύστημα μεταφοράς που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τόσο πλήρωμα όσο και φορτία σε πτήσεις μεγάλης διάρκειας, διαπλανητικές πτήσεις και να βοηθήσει την ανθρωπότητα να επιστρέψει στο φεγγάρι και να ταξιδέψει στον Άρη και πέρα ​​από αυτόν».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε προηγουμένως ότι ελπίζει να κατασκευάζει έως και 100 διαστημικά σκάφη Starship κάθε χρόνο, το καθένα ικανό να μεταφέρει έως και 100 άτομα.

Η δοκιμή της Τρίτης ήταν μόνο η δεύτερη μεγάλη πτήση μεγάλου υψομέτρου για το Starship και παρά την επίτευξη ανύψωσης και ελεγχόμενης κατάβασης, η προσπάθεια προσγείωσης δεν ήταν τόσο καλή όσο η προσπάθεια του SN8.

Φυσικά αυτή η αποτυχία είναι απίθανο να αποτρέψει τον κ. Musk, ο οποίος πέρυσι ανήγαγε την ανάπτυξη του Starship σε «κορυφαία προτεραιότητα» για την SpaceX.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS