ΑρχικήUpdatesPuppy Linux 9.5: Κυκλοφόρησε μετά από 2 χρόνια καθυστέρηση

Puppy Linux 9.5: Κυκλοφόρησε μετά από 2 χρόνια καθυστέρηση

Το Puppy Linux, είναι ένα μικρό αλλά ταυτόχρονα πολύ γρήγορο λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux. Σε περίπτωση που έχετε έναν παλιό υπολογιστή ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε Linux σε κάποιο κινητό, αυτό το λειτουργικό μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για σας.

Επιτέλους, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η ομάδα ανάπτυξης του συστήματος ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης Puppy Linux 9.5, γνωστή και ως Fossapup64 9.5. Η τελευταία έκδοση είναι επίσης η πρώτη, η οποία βασίζεται πάνω στο Ubuntu 20.04 “Focal Fossa.”

Ωστόσο, αν και το σύστημα βασίζεται στο Ubuntu 20.04 και χρησιμοποιεί πολλά από τα πακέτα του, το ίδιο περιέχει και πολλά Puppy Pets πακέτα. Επιπλέον, η νέα έκδοση είναι συμβατή με το binary του Ubuntu, και περιέχει πρόσβαση σε όλα τα “Focal Fossa” repositories.

Μιλώντας για τις αλλαγές του συστήματος, πρέπει να γνωρίζετε ότι η νέα έκδοση χρησιμοποιεί τον Linux Kernel v5.4.53, αντί τον v.4.19.23 ο οποίος υπάρχει στην προηγούμενη έκδοση. Επιπλέον, όπως πάντα, το σύστημα περιλαμβάνει όλες τις γνωστές εφαρμογές του Puppy Linux 8.0, όπως:

  • JWM Manager
  • ROX Manager
  • Ο περιηγητής Palemoon
  • Hexchat
  • Quickpet
  • Ημερολόγιο Osmo
  • Abiword Editor
  • Τελευταία έκδοση του Claws email.

Βέβαια, η νέα έκδοση φέρνει στους χρήστες και τα βασικά εργαλεία MPV, Deadbeef και Gogglesmm. Πέρα από αυτές τις ενημερώσεις, η νέα έκδοση περιλαμβάνει και αρκετές νέες εφαρμογές, όπως το Pburn, PuppyPhone, Janky Bluetooth, Change_kernels, JWMdesk, YASSM, Redshift και SimpleGTKradio.

Puppy Linux 9.5: Κυκλοφόρησε μετά από 2 χρόνια καθυστέρηση

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο κυριότερος σκοπός του συστήματος είναι η ελαφρότητα του πάνω στη συσκευή. Για τον ίδιο λόγο, η νέα έκδοση χρειάζεται λιγότερο από 1 GB χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Αναφορικά με τις απαιτήσεις του συστήματος, πρέπει να γνωρίζετε ότι το ίδιο λειτουργεί άψογα σε οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 64bit και περιέχει 2+ GB RAM.

Λήψη και εγκατάσταση του Puppy Linux 9.5:

Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε το λειτουργικό, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης. Το αρχείο είναι σχετικά μικρό (409MB) και υπάρχει διαθέσιμο για λήψη εδώ. Μετά τη λήψη του αρχείου, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Bootable USB και να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του συστήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS