ΑρχικήUpdatesFedora 33: Θα περιέχει τον Nano ως default text editor

Fedora 33: Θα περιέχει τον Nano ως default text editor

Έχετε σκεφτεί ποτέ, ποιος είναι ο αγαπημένος σας text editor, όταν μιλάμε για λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux; Ακόμα και αν δεν είναι στην πρώτη θέση, η απάντηση σας σίγουρα υπάρχει στη λίστα με τις πιο συνηθισμένες επιλογές. Δεν είναι τυχαίο, ότι η λίστα αυτή περιλαμβάνει μόνο τα ονόματα των προεπιλεγμένων editors, όπως είναι ο Vim και ο Nano.

Σήμερα, τα λειτουργικά συστήματα υποστηρίζουν πολλές και διάφορες εφαρμογές, οι οποίες επιτρέπουν την εύκολη διαχείριση των text αρχείων μας. Ωστόσο, αρκετοί από τους χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν τα προεπιλεγμένα εργαλεία του λειτουργικού συστήματος.

Παράδειγμα για αυτό, είναι η εφαρμογή Vi, η οποία είναι ο προεπιλεγμένος τρόπος επεξεργασίας στο Fedora Linux. Ενώ η εφαρμογή αυτή επιτρέπει git commit και command-line text editing, οι χρήστες έχουν την επιλογή να εγκαταστήσουν το Nano, πληκτρολογώντας την εντολή dnf install nano. Ωστόσο, στο ερχόμενο Fedora 33, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Nano χωρίς να χρειαστεί να κάνουν εγκατάσταση.

Fedora 33: Θα περιέχει τον Nano ως default text editor

Αυτό γίνεται, επειδή η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος αποφάσισε να ορίσει τον GNU Nano ως default text editor στη νέα έκδοση του Fedora. Όπως πολλές άλλες αλλαγές στο νέο λειτουργικό σύστημα, η αλλαγή του προεπιλεγμένου editor επίσης έχει ζητηθεί από τους χρήστες. Σύμφωνα με αυτούς, ο Nano text editor είναι πιο απλός και η διαχείριση του δεν απαιτεί πολλές γνώσεις.

Έτσι, έχοντας υπόψιν τις απαιτήσεις του κοινού, η ομάδα ανάπτυξής ενέκρινε την αλλαγή του Text editor στην εκδήλωση Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo).

Σύμφωνα με την ομάδα, η εφαρμογή Vi απαιτεί από τους χρήστες να μάθουν τους τρόπους διαχείρισης της εφαρμογής, ακόμα και όταν εκτελούν απλές ενέργειες. Για τον ίδιο λόγο, οι μη έμπυροι χρήστες δυσκολεύονται να χρησιμοποιούν το εργαλείο αποδοτικά. Από την άλλη πλευρά, το Nano δεν απαιτεί ούτε βασικές γνώσεις και ταυτόχρονα προσφέρει στους χρήστες ένα ακόμα πιο user-friendly περιβάλλον.

Η ομάδα ανάπτυξης συμπλήρωσε ακόμα, η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις διανομές του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, το Vi θα συνεχίσει να υπάρχει στο σύστημα, για έμπυροι χρήστες που το προτιμούν.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS