ΑρχικήUpdatesΚυκλοφόρησε το δημόσιο preview του Microsoft Defender ATP για Android

Κυκλοφόρησε το δημόσιο preview του Microsoft Defender ATP για Android

Microsoft Defender ATP για Android

Από χθες, η Micrοsoft έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες Android να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, Defender Advanced Threat Protection (ATP). Οι χρήστες είναι πλέον σε θέση να εγκαταστήσουν μια πρώτη έκδοση του προϊόντος. Το προϊόν, με την ονομασία “Microsoft Defender ATP για Android”, ανακοινώθηκε στο RSA security conference, τον Φεβρουάριο, και από χθες έχουμε το πρώτο δημόσιο preview.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν την Microsoft Defender ATP προστασία έχουν μια νέα επιλογή στον πίνακα ελέγχου τους, που τους επιτρέπει να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία και να αναπτύξουν την Android εφαρμογή στις συσκευές υπαλλήλων.

Αυτή η νέα Android εφαρμογή θα λειτουργεί σαν ένα κλασικό προϊόν προστασίας από ιούς που σαρώνει το τηλέφωνο για κακόβουλες εφαρμογές και κακόβουλα προγράμματα και εντοπίζει κακόβουλα και phishing sites κατά την περιήγηση του χρήστη στο διαδίκτυο. Επίσης, μπλοκάρει την είσοδο του χρήστη σε επικίνδυνο περιεχόμενο.

Η Microsoft λέει ότι η εφαρμογή Defender ATP για Android έρχεται και με κάποιες κρυφές λειτουργίες, χάρη στην ενσωμάτωσή της στις μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες πλατφόρμες Defender ATP, Intune και Configuration Manager.

Η εφαρμογή προστατεύει τα εταιρικά δίκτυα, καθώς επιτρέπει στο IT προσωπικό να “κλειδώσει” ένα Android smartphone εκτός του εταιρικού δικτύου και να εμποδίσει την πρόσβαση των χρηστών σε εταιρικές εφαρμογές.

“Όταν το Microsoft Defender ATP για Android διαπιστώσει ότι μια συσκευή έχει εγκατεστημένες κακόβουλες εφαρμογές, θα χαρακτηρίσει τη συσκευή ως “υψηλού κινδύνου” και θα την επισημάνει στο Microsoft Defender Security Center“, δήλωσε σήμερα ο Kanishka Srivastava, Ανώτερος Διαχειριστής Προγραμμάτων της Microsoft.

Σύμφωνα με τον Srivastava, το προσωπικό ασφαλείας μιας εταιρείας μπορεί στη συνέχεια να αποκλείσει οποιαδήποτε συσκευή έχει προστεθεί στη λίστα “υψηλού κινδύνου”. Έτσι, οι επικίνδυνες συσκευές θα πάψουν να έχουν πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους, όπως Outlook server και OneDrive accounts.

Η Microsoft ελπίζει ότι το Microsoft Defender ATP για Android θα είναι σε θέση να εμποδίζει δυνητικά επικίνδυνες συσκευές Android που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως σημεία εισόδου σε εταιρικά δίκτυα. Οι hackers θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυα εταιρειών και να κλέψουν δεδομένα ή να τα μολύνουν με malware.

Επιπλέον, όπως και με την Windows έκδοση, οι ανιχνεύσεις ύποπτων συμβάντων θα καταγράφονται και θα αποστέλλονται ξανά στο Microsoft Defender Security Center κάθε πελάτη.

Προς το παρόν, το Microsoft Defender ATP είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές Windows, Mac και Linux. Η Micrοsoft κυκλοφόρησε το πρώτο δημόσιο preview για Linux τον Φεβρουάριο, όταν ανακοίνωσε τα μελλοντικά δημόσια previews για Android και iOS.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τo δημόσιο preview του Microsoft Defender ATP για Android διατίθενται στην επίσημη σελίδα της Microsoft.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS