ΑρχικήinetΤο Πεντάγωνο δεν γνωρίζει πού πρέπει να στείλει αναπνευστήρες!

Το Πεντάγωνο δεν γνωρίζει πού πρέπει να στείλει αναπνευστήρες!

Πεντάγωνο

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο υλικοτεχνικής υποστήριξης του Πενταγώνου, παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευτεί να στείλει 2.000 αναπνευστήρες από τα στρατιωτικά αποθέματα στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης και στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για την καταπολέμηση της επιδημίας του κοροναϊού, το Πεντάγωνο ακόμα δεν έχει αποστείλει κανέναν επειδή οι οργανισμοί δεν τους ζήτησαν ή δεν παρείχαν κάποια τοποθεσία για την αποστολή τους.

Προκειμένου το Πεντάγωνο να αποστείλει τους αναπνευστήρες, πρέπει να δοθεί στον Υπουργό Άμυνας μια τοποθεσία από τις πολιτικές αρχές, οι οποίες πρέπει να αποφασίσουν ποιες είναι οι περιοχές που τους χρειάζονται περισσότερο.

Ο Αντιστράτηγος Giovanni Tuck, δήλωσε ότι δεν έχει λεπτομέρειες σχετικά με τις αποφάσεις του HHS, αλλά πρόσθεσε ότι “δεν έχουμε παράσχει κανέναν, γιατί από χθες το βράδυ, μας ζητήθηκε να κρατήσουμε αυτούς που έχουμε και να τους στείλουμε όταν “είναι έτοιμοι για αυτούς.”

Δήλωσε ότι υπάρχουν 1.000 αναπνευστήρες που είναι έτοιμοι προς αποστολή, μόλις δοθεί η τοποθεσία. Επιπλέον υπάρχουν ακόμα 1.000 που θα σταλούν με τη σειρά τους όταν δοθεί η εντολή.

Οι υπάλληλοι του πολιτικού Πενταγώνου, δήλωσαν επανειλημμένα ότι διαθέτουν αναπνευστήρες και πέντε εκατομμύρια μάσκες N-95. Μέχρι στιγμής μόνο 1,5 εκατομμύριο μάσκες έχουν αποσταλεί από το Πεντάγωνο. Άλλες 500.000 πρόκειται να αποσταλούν εντός των προσεχών ημερών.

Αλλά οι HHS και FEMA δεν έδωσαν στο Πεντάγωνο καμία ένδειξη για το πότε ή πού θέλουν ακριβώς τα υπόλοιπα τρία εκατομμύρια αντικείμενα.

Ο ίδιος υπάλληλος επεσήμανε ότι άλλοι αναπνευστήρες έχουν αναπτυχθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως εκείνοι που βρίσκονται στο Ναυτικό νοσοκομειακό πλοίο στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη που θεραπεύουν ασθενείς που δεν πάσχουν από τον Covid-19.

Επιπλέον, παραμένει αδιευκρίνιστο εάν το Πεντάγωνο έχει κάνει τεστ για τον ιό σε πολίτες, δύο εβδομάδες αφού ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι είχε προσφερθεί να το πράξει.

«Δεν έχουμε φτάσει στο μέγιστο των δυνατότητων στα εργαστήριά μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο χειρούργος του Γενικού Επιτελείου Paul Friedrichs σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι το Τμήμα Άμυνας λειτουργεί 16 εργαστήρια ικανά να διεξάγουν δοκιμές.

Λίγες ώρες αφού το Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν είχε λάβει αίτηση για βοήθεια σχετικά με τις δοκιμές, η HHS είπε στο CNN ότι έκανε μία “αρχική αίτηση για βοήθεια” από το Τμήμα Άμυνας.

Το CNN επικοινώνησε με το Πεντάγωνο για ενημέρωση, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός συνεχίζει να αγωνίζεται με όλο και περισσότερα κρούσματα του ιού στις τάξεις του.

Από την Τρίτη το πρωί, 716 μέλη της υπηρεσίας διαγνώστηκαν με κορωνοϊό και ο πρώτος στρατιωτικός θάνατος που σχετίζεται με το Covid-19 ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Πέραν της εξάπλωσης του ιού στις ένοπλες δυνάμεις, κορυφαίοι διοικητές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν επίσης ανησυχίες ότι, καθώς οι σύμμαχοι κλείνουν τα σύνορα και απαγορεύουν τα ταξίδια, υπάρχει κίνδυνος η στρατιωτική ετοιμότητα να αρχίσει να υποβαθμίζεται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS