ΑρχικήsecurityΗ ανάγκη για ένα καλό password είναι πιο σημαντική από ποτέ

Η ανάγκη για ένα καλό password είναι πιο σημαντική από ποτέ

Δυστυχώς, το 2019 ήταν ένα ακόμη μια χρονιά ρεκόρ για τις παραβιάσεις δεδομένων. Έτσι, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο έχουν πλέον πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα password που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν στους λογαριασμούς σας.

Αν επαναχρησιμοποιήσετε το ίδιο password σε πολλούς λογαριασμούς – όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι – βάζετε σε κίνδυνο όλους αυτούς τους λογαριασμούς, εάν μόνο ένας από αυτούς χακαριστεί.

“Εάν ένα password χρησιμοποιείται σε πολλούς λογαριασμούς, ένας πολύ απλός λογαριασμός που δημιουργήσατε κατά το παρελθόν θα μπορούσε να παρέχει πρόσβαση στα οικονομικά σας στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να σας κοστίζουν πολλά  χρήματα και χρόνο”, δήλωσε ο Chris Scott από την IBM X-Force Research.

Easy Password concept. My password 123456 written on a paper with marker.

Θα πρέπει να έχετε ένα ισχυρό και μοναδικό password για όλους τους λογαριασμούς σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν password manager που θα “θυμάται” τους κωδικούς σας για εσάς.

Τουλάχιστον, είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε έναν ασφαλή και μοναδικό κωδικό πρόσβασης για τους βασικούς λογαριασμούς σας: λογαριασμούς email, τράπεζικών, πιστωτικών καρτών, οικονομικών και social media. Στη συνέχεια, ρυθμίστε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) όποτε σας δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Το MFA απαιτεί για το login να εισαγάγετε έναν κωδικό – που θα σας αποσταλεί τηλεφωνικά ή μέσω email – καθώς και τον κωδικό πρόσβασης, για να επαληθεύσετε ότι είστε πραγματικά εσείς. Ναι, αυτό σας καθυστερεί μερικά δευτερόλεπτα, αλλά μπορεί να σταματήσει έναν hacker.

“Ακόμη και αν κάποιος αποκτήσει τον κωδικό πρόσβασής σας, ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραμέτρων καθιστά πολύ δύσκολο για αυτούς να χακάρουν τα συστήματά σας”, ανέφερε ο Scott.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS