ΑρχικήinetΒίντεο με θύμα bullying ένα 9χρονο αγόρι γίνεται viral!

Βίντεο με θύμα bullying ένα 9χρονο αγόρι γίνεται viral!

Κύμα αντιδράσεων ξεσήκωσε ένα 6λεπτο βίντεο που αναρτήθηκε, το οποίο έδειχνε ένα 9χρονο αγόρι με νανισμό να παρακαλεί με δάκρυα στα μάτια να του δώσουν μαχαίρι για να αυτοκτονήσει. Το 9χρονο αγόρι από την Αυστραλία, με το όνομα Quaden Bayles, οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο εξαιτίας του bullying που δέχεται καθημερινά στο σχολείο από τους συμμαθητές του. Τα λόγια του στο βίντεο προκαλούν σοκ και δέος στη διεθνή κοινότητα: “Θέλω να πεθάνω δώσε μου ένα σχοινί, δώσε μου ένα μαχαίρι να το κάνω. Κανείς δεν κάνει τίποτα, ούτε κι εσύ! Θέλω κάποιος να με σκοτώσει”.

Το βίντεο αυτό, με περισσότερες από 19 εκατομμύρια προβολές, συγκίνησε και προβλημάτισε την κοινή γνώμη. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι οι διάσημοι που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον 9χρονο Quaden Bayles. Ενδεικτικά, ο Αυστραλός ηθοποιός Rob Shehadie ανέβασε το βίντεο στο Twitter κάνοντας το ακόλουθο σχόλιο: “Αυτό είναι το πιο σκληρό βίντεο που έχω δει. Ένα 9χρονο αγόρι θέλει να αυτοκτονήσει λόγω του bullying που δέχεται στο σχολείο. Τι συμβαίνει στον κόσμο μας; Ας υποστηρίξουμε τον Quaden και ας δείξουμε του ότι δεν είναι όλοι εναντίον του”. Ο επίσης Αυστραλός ηθοποιός Hugh Jackman με τη σειρά του είπε: “Quaden είσαι δυνατότερος από ό,τι πιστεύεις. Και ασχέτως του τι συμβαίνει, εγώ είμαι φίλος σου. Ας είμαστε όλοι ευγενικότεροι ο ένας απέναντι στον άλλο. Το bullying δεν είναι σωστό. Τέλος. Η ζωή είναι ήδη δύσκολη από μόνη της. Οπότε ας θυμόμαστε ότι κάθε άνθρωπος μπροστά μας δίνει κάποιου είδους μάχη”. Ο Αμερικανός ηθοποιός, Jeffrey Dean Morgan κοινοποίησε το εξής σχόλιο: “Θέλω να ξέρεις ότι έχεις φίλους, συμπεριλαμβανομένου εμού. Έχεις φίλους εκεί έξω τους οποίους δεν έχεις συναντήσει ακόμα. Είμαστε εδώ, σε καλύπτουμε. Πρέπει να το ξέρεις. Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα με τον καιρό”. Ο Eric Trump, γιος του Donald Trump δήλωσε πως το βίντεο είναι “αποκαρδιωτικό”. 9χρονο αγόρι θύμα bullying Quaden Bayles

“Αυτό είναι ένα από τα πιο σκληρά βίντεο που έχω παρακολουθήσει”, έγραψε στο Twitter ο μπασκετμπολίστας των Boston Celtics Enes Kanter. “Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο για τους φονιάδες”. Μια σελίδα με την ονομασία GoFundMe που ξεκίνησε ο Αμερικανός κωμικός Brad Williams έχει συγκεντρώσει πάνω από 140.000 δολάρια  σε μια προσπάθεια να στείλει τον Quaden Bayles σε ένα ταξίδι στην Disneyland της Καλιφόρνια. “Αυτό δεν είναι μόνο για τον Quaden, αυτό είναι για όποιον έχει δεχτεί στη ζωή του bullying και του έχουν πει ότι δεν είναι αρκετά καλός”, δήλωσε ο Williams, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση νανισμού.Brad Williams για 9χρονο αγόρι θύμα bullying Quaden Bayles

Αρχικά το βίντεο το κοινοποίησε στο Facebook η μητέρα του 9χρονου Quaden, Yarraka Bayles, αναφέροντας ότι βιντεοσκόπησε τον γιο της έτσι ώστε να κινητοποιηθούν και άλλοι γονείς να λάνουν τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στο bullying. Συγκεκριμένα, τα λόγια της μητέρας του ήταν τα εξής: “Μόλις πήρα τον γιο μου από το σχολείο και είδα με τα μάτια μου το bullying που δέχεται. Θέλω όλοι να ξέρουν, γονείς, εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι ποιο είναι το αποτέλεσμα του bullying”.

Σύμφωνα με το NITV, ο 9χρονος Quaden Bayles έχει αλλάξει σχολείο από τότε και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την εκπαίδευση στο σπίτι. Το βίντεο αυτό αποτελεί άλλη μία απόδειξη για το πόσο απάνθρωπη και ρατσιστική μπορεί να γίνει η συμπεριφορά κάποιων ανήλικων ή ακόμη και ενηλίκων εξαιτίας της έλλειψης παιδείας και της άρνησης να αποδεχτούν το διαφορετικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία ή σε απόπειρες επειδή δεν μπόρεσαν να γίνουν αποδεκτοί από τους γύρω τους. Τέλος, θα πρέπει να ληφθούν παγκοσμίως τα κατάλληλα μέτρα τόσο στην κοινωνία γενικότερα όσο και στα σχολεία ειδικότερα, έτσι ώστε να αποφευχθούν αλλά παρόμοια περιστατικά, να υπάρξει δηλαδή η κατάλληλη παιδεία και ενημέρωση ότι το διαφορετικό πρέπει να γίνεται αποδεκτό σε οποιαδήποτε μορφή του και όχι να καταδικάζεται. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS