ΑρχικήinetFacebook και Sony ακυρώνουν την συμμετοχή τους στο Game Developers Conference λόγω...

Facebook και Sony ακυρώνουν την συμμετοχή τους στο Game Developers Conference λόγω κοροναϊού

Το Facebook και η Sony ανακοίνωσαν ότι δεν θα παρευρεθούν στο Game Developers Conference για το 2020 λόγω ανησυχιών που προκαλούνται από την επιδημία του κοροναϊού. Το GDC 2020 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Moscone Centre του Σαν Φρανσίσκο από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου, με χιλιάδες συμμετέχοντες να αντιπροσωπεύουν κάθε πτυχή της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών.

Το Facebook και η θυγατρική της Oculus που ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα είχαν προγραμματίσει να χρηματοδοτήσουν πολλές εκδηλώσεις και ομάδες κατά τη διάρκεια της διάσκεψης και προσπαθήσουν να προγραμματίσουν online για να αντισταθμίσουν τις ακυρώσεις.

Facebook και Sony ακυρώνουν την συμμετοχή τους στο Game Developers Conference λόγω κοροναϊού

“Εξαιτίας της ανησυχίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας, των συνεργατών μας και της κοινότητας GDC, δεν θα συμμετέχουμε στο φετινό Game Developers Conference λόγω των εξελισσόμενων κινδύνων για τη δημόσια υγεία που σχετίζονται με τον COVID-19″, δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook σε μια δήλωση.

“Όμως θα κάνουμε τις συναρπαστικές ανακοινώσεις που είχαμε προγραμματίσει μέσω βίντεο, online, Q & A και με πολλούς άλλους τρόπους”.

Το Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ακυρώσει το δικό του Global Marketing Summit λόγω ανησυχιών για το κοροναϊό. Το γεγονός αυτό είχε προγραμματιστεί από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου στο   Moscone Center του Σαν Φρανσίσκο.

Facebook και Sony ακυρώνουν την συμμετοχή τους στο Game Developers Conference λόγω κοροναϊού

Ένας εκπρόσωπος της Sony δήλωσε ότι η εταιρεία έδωσε προτεραιότητα στις ανησυχίες για την ασφάλεια, καθώς οι χώρες θεσπίζουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωναϊού. Η εταιρεία είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετείχε στο PAX East, μια διοργάνωση για παιχνίδια με έδρα τη Βοστώνη, που θα διεξαχθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 1 Μαρτίου, πάνω από παρόμοιους φόβους.

“Πήραμε την δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή μας στο Game Developers Conference, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών που σχετίζονται με τον COVID-19 (επίσης γνωστό ως coronavirus)”, δήλωσε η Sony.

«Θεωρήσαμε ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή καθώς η κατάσταση που σχετίζεται με τον ιό και οι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αλλάζουν καθημερινά, είμαστε απογοητευμένοι που ακυρώνουμε τη συμμετοχή μας, αλλά η υγεία και η ασφάλεια του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μας.»

Facebook και Sony ακυρώνουν την συμμετοχή τους στο Game Developers Conference λόγω κοροναϊού

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

Εντούτοις, ανάμεσα σε αυτές τις ακυρώσεις εταιρειών υψηλού προφίλ, οι διοργανωτές του GDC δήλωσαν ότι εξακολουθούν να σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση όπως είχε προγραμματιστεί – με τις κατάλληλες προφυλάξεις.

“Η ομάδα του GDC παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το κοροναϊό καθώς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την υγεία και την ασφάλεια της κοινότητας του game development”, ανέφεραν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

“Σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους περί καραντίνας που θεσπίστηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση και την καθοδήγηση του Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, του WHO και του CDC, έχουμε εφαρμόσει ενισχυμένα μέτρα επί τόπου, είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει το Game Developers Conference τα βήματα άλλων μεγάλων και επιτυχημένων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο Moscone Center. “

Ο κορωναϊός έχει σκοτώσει περισσότερα από 2.000 άτομα και έχει μολύνει περισσότερους από 75.000 παγκοσμίως, βάσει των τελευταίων αναφορών. Ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν επηρεάσει την Κίνα, οι θάνατοι έχουν αναφερθεί στη Νότια Κορέα, το Ιράν, το Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και τη Γαλλία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS