ΑρχικήHow ToKαταγραφή ενός gameplay βίντεο χωρίς capture card

Kαταγραφή ενός gameplay βίντεο χωρίς capture card

Η καταγραφή και η κοινοποίηση του παιχνιδιού έχει γίνει ένα μεγάλο χόμπι για πολλούς παίκτες. Σελίδες όπως το YouTube και το Twitch έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κοινό για κοινοποίηση βίντεο βιντεοπαιχνιδιών. Με τις πιο πρόσφατες κονσόλες, μπορείτε εύκολα να καταγράψετε χωρίς ανάγκη από πρόσθετο λογισμικό ή υλικό. Εάν παίζετε σε έναν υπολογιστή, υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταγράψετε το gameplay σας.

Kαταγραφή σε PlayStation 4 :

gameplay

1: Αρχίστε να παίζεται. Το PlayStation 4 καταγράφει συνεχώς και πάντα αποθηκεύει τα τελευταία 15 λεπτά παιχνιδιού.  Το PlayStation δεν καταγράφει μενού ή βίντεο συστήματος.

gameplay PlayStation 4

2: Πατήστε το κουμπί “Share” όταν θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό που μόλις έγινε. Πατώντας το, θα ανοίξετε το μενού “Share” , ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε την εγγραφή που μόλις παίξατε.

gameplay PlayStation 4

3: Πατήστε το τετράγωνο για να αποθηκεύσετε το κλιπ σας. Το βίντεο που καταγράφηκε, μέχρι τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, θα αποθηκευτεί στον σκληρό σας δίσκο του PS4.

gameplay PlayStation 4

4: Πατήστε δύο φορές το κουμπί “Share” για να ξεκινήσετε νέα εγγραφή. Εάν παίζετε ένα παιχνίδι και θέλετε να ξεκινήσετε μια νέα εγγραφή, μπορείτε να το κάνετε με διπλό κλικ στο κουμπί “share”. Έχετε υπόψη ότι αυτό θα διαγράψει οτιδήποτε έχει ήδη καταγράψει, αλλά δεν θα το αποθηκεύσει. Πατήστε ξανά το κουμπί “Share” όταν θέλετε να ολοκληρώσετε την εγγραφή. Διαφορετικά θα σταματήσει αυτόματα μετά από 15 λεπτά.

gameplay PlayStation 4

5: Ανοίξτε τη Συλλογή καταγραφής για να βρείτε τα αποθηκευμένα σας βίντεο. Όλα τα αποθηκευμένα βίντεο μπορείτε να τα βρείτε στην εφαρμογή συλλογή καταγραφής. Θα βρείτε αυτήν την εφαρμογή στο κύριο μενού του PS4 ή στη Βιβλιοθήκη αν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα.

gameplay

6: Βρείτε το βίντεο το οποίο θέλετε. Η συλλογή θα οργανώσει τα βίντεο σύμφωνα με τον τίτλο του παιχνιδιού. Μεταβείτε στο παιχνίδι στο οποίο κάνατε βίντεο και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Βίντεο” για να βρείτε τα αποθηκευμένα σας βίντεο.

gameplay

7: Αναπαραγωγή ή επεξεργασία του βίντεο. Μπορείτε να δείτε το βίντεο στη συλλογή ή να το ανοίξετε στο ShareFactory για να το επεξεργαστείτε.

gameplay

8: Ανεβάστε το βίντεο. Μπορείτε να ανεβάσετε το βίντεο στο Facebook ή στο YouTube από το μενού Share. Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Facebook/YouTube.

9: Τοποθετήστε USB flash για να αντιγράψετε το βίντεο. Εάν θέλετε να μετακινήσετε τα βιντεο στον υπολογιστή σας, θα χρειαστείτε ένα USB flash.

10: Πατήστε της Επιλογές στο χειριστήριο για να αντιγράψετε το βίντεο. Για να αντιγράψετε βίντεο στη μονάδα USB, πατήστε το κουμπί Επιλογές στο χειριστήριο και επιλέξτε “Αντιγραφή σε USB Storage”. Επιλέξτε τα βίντεο τα οποία θέλετε να αντιγράψετε στη μονάδα USB. Επιλέξτε “Αντιγραφή”.

Σημείωση: Η διαδικασία μεταφοράς μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί. Τα βίντεο είναι σε μορφή MP4 σε φάκελο το οποίο ονομάζεται “PS4” στη μονάδα USB.

Kαταγραφή σε Xbox One :

Xbox One

1: Αρχίστε να παίζετε το παιχνίδι το οποίο θέλετε να καταγράψετε. Το Xbox καταγράφει πάντα τα τελευταία πέντε λεπτά του παιχνιδιού σας. Μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε τριάντα δευτερόλεπτα βίντεο ή να αποθηκεύσετε ολόκληρο το βίντεο πέντε λεπτών.

Xbox One

2: Πατήστε δύο φορές το κουμπί Xbox και ύστερα πατήστε το πλήκτρο X για να αποθηκεύσετε τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ιδανικό για μια γρήγορη στιγμή που θέλετε να μοιραστείτε με φίλους ή να το αποθηκεύσετε για αργότερα.
Εάν χρησιμοποιείτε το Kinect, μπορείτε να πείτε “Xbox, καταγράψτε αυτό” .

Xbox One

3: Ανοίξτε το “Game DVR” παιχνιδιών για να εγγράψετε μεγαλύτερα κλιπ. Το Xbox καταγράφει συνεχώς τα τελευταία πέντε λεπτά του gameplay, στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της εφαρμογής Game DVR. Πατήστε το κουμπί Xbox δύο φόρες , επιλέξτε “Snap an app” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Game DVR”.
Εάν χρησιμοποιείτε το Kinect, μπορείτε να πείτε “Xbox, snap Game DVR” .

Xbox One

4: Επιλέξτε “Κλείσιμο κλιπ” για να αποθηκεύσετε τα βίντεο που έχετε τραβήξει.   Μπορείτε να επιλέξετε αποθήκευση από τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα μέχρι τα τελευταία 5 λεπτά.

5: Επιλέξτε “Έναρξη κλιπ τώρα” για να ξεκινήσετε νέα καταγραφή. Έτσι, η προηγούμενη καταγραφή σας θα τερματιστεί και η νέα θα ξεκινήσει. Μπορείτε να την διακόψετε όποτε θέλετε ή θα τερματίσει αυτόματα μετά από πέντε λεπτά.

Xbox One

6: Να αποθηκεύετε πάντα τα βίντεο σας. Όταν ολοκληρώσετε την καταγραφή, αυτή δεν αποθηκεύεται μόνιμα. Αν διατηρήσετε τα βίντεο στις Καταγραφές, θα διαγραφούν, εκτός και αν τα αποθηκεύσετε χειροκίνητα.

Αυτό γίνεται με τον εξής τρόπο:

>>Ανοίξτε το DVR παιχνιδιών και επιλέξτε “Εμφάνιση κλιπς”.
>>Επισημάνετε το βίντεο κλιπ το οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε.
Πατήστε το κουμπί Μενού και επιλέξτε “Αποθήκευση”. Αυτό θα σώσει το βίντεο στον σκληρό δίσκο του Xbox.

7: Ανεβάστε τα βίντεό σας. Το Xbox One σας επιτρέπει να ανεβάσετε τα βίντεό σας στο Xbox Live ή να τα μοιραστείτε με τους Xbox φίλους σας. Μπορείτε, επίσης, να τα ανεβάσετε στο OneDrive, το οποίο θα σας επιτρέψει να το μοιραστείτε με οποιονδήποτε ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Kαταγραφή σε υπολογιστή :

Xbox One

1: Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα καταγραφής οθόνης. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων. Εξερευνήστε όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να δείτε ποιο θα σας δώσει την καλύτερη απόδοση. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:

FRAPS – Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα προγράμματα λήψης βίντεο ειδικά σχεδιασμένα για παιχνίδια. Έχει μικρή επίδραση στην απόδοση του συστήματός σας και σας δίνει διάφορες επιλογές για την προσαρμογή της εγγραφής σας.

Nvidia ShadowPlay – Αυτή είναι μια λειτουργία καταγραφής οθόνης για κάρτες γραφικών της Nvidia. Αν έχετε υποστηριζόμενη κάρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Nvidia Experience για να το ξεκινήσετε. Επειδή το ShadowPlay είναι ενσωματωμένο σε κάρτες Nvidia, υπάρχει πολύ μικρός αντίκτυπος στην απόδοση όταν το χρησιμοποιείτε.

Open Software Broadcast (OBS) – Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ελεύθερου λογισμικού σχεδιασμένο για ζωντανή μετάδοση, αλλά μπορεί επίσης να καταγράψει και το gameplay.

2: Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις εγγραφής. Τα περισσότερα προγράμματα σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε τις ρυθμίσεις ποιότητας πριν ξεκινήσετε την εγγραφή. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τελικό αρχείο. Στο OBS, κάντε κλικ στο κουμπί “Ρυθμίσεις”.

Πατήστε στην καρτέλα “Encoding”. Εισαγάγετε 1000 στο πεδίο Max Bitrate.

Ελέγξτε το πλαίσιο “Use CBR” και ρυθμίστε το Quality Balance σε 10.

Ελέγξτε το πλαίσιο “Use Custom Buffer Size” και ορίστε το πεδίο Buffer Size στο 0.

Πατήστε στην καρτέλα “Broadcast Settings” και επιλέξτε “File Output Only”. Αυτό θα καταγράψει το βίντεο στον υπολογιστή σας.

Kαταγραφή βίντεο

3: Ορίστε το πλήκτρο καταραφής. έχοντας ένα πλήκτρο θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε και να σταματήσετε την καταγραφή. Στο OBS, κάντε δεξί κλικ στο πλαίσιο “Sources” και επιλέξτε “add”. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Game capture”.  Βεβαιωθείτε ότι το πλήκτρο δεν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Kαταγραφή βίντεο

4: Αρχίστε να παίζετε το παιχνίδι. Μόλις το λογισμικό εγγραφής έχει ρυθμιστεί και παίζει, μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε το παιχνίδι σας.

Kαταγραφή βίντεο

5: Πατήστε το πλήκτρο για να καταγράψετε την οθόνη σας. Το πρόγραμμα σας θα ξεκινήσει την εγγραφή στον υπολογιστή σας. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις ποιότητας, ενδέχεται να παρατηρήσετε ή να μην παρατηρήσετε μείωση της απόδοσης του παιχνιδιού μόλις ξεκινήσει η καταγραφή.

Kαταγραφή βίντεο

6:  Πατήστε ξανά το πλήκτρο όταν θέλετε να σταματήσετε την καταγραφή.  Όταν ολοκληρώσετε την καταγραφή, το αρχείο θα γραφτεί στον σκληρό σας δίσκο. Τα βίντεο θα εμφανιστούν στο φάκελο “OBS” το οποίο βρίσκεται  στο φάκελο “Βίντεο”.

Εικόνες: www.wikihow.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS