ΑρχικήsecurityΔραματική αύξηση των WhatsApp phishing URLs μέσα σε ένα τρίμηνο

Δραματική αύξηση των WhatsApp phishing URLs μέσα σε ένα τρίμηνο

Ο αριθμός των WhatsApp phishing URLs αυξήθηκε δραματικά κατά το 4ο τρίμηνο του 2019. Η εταιρεία ασφαλείας Vade Secure διαπίστωσε ότι σε σχέση με το 3ο τρίμηνο, τα ψεύτικα URLs αυξήθηκαν κατά 13,467,6%.

Η έκθεση “Phishers’ Favorites report for Q4 2019” της Vade Secure αναφέρει τα 25 brands που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους hackers για την πραγματοποίηση phishing επιθέσεων.

“Οι αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης της Vade έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν τα brands που μιμούνται οι hackers, αναλύοντας σε πραγματικό χρόνο τις διευθύνσεις URL και το περιεχόμενο των σελίδων”, λέει η Vade Secure.

Η εταιρεία ασφαλείας έχει εντοπίσει 5,020 phishing URLs που μιμούνται την υπηρεσία WhatsApp. Η σημαντική αύξησή τους βοήθησε στη συνολική αύξηση των phishing URLs που σχετίζονται με social media και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Πλέον, το WhatsApp βρίσκεται στην πέμπτη θέση, στη λίστα της Vade Secure με τα brands που μιμούνται περισσότερο οι phishers.

Δραματική αύξηση των WhatsApp phishing URLs μέσα σε ένα τρίμηνο

Σύμφωνα με τη Vade Secure, η αύξηση των WhatsApp phishing URLs προέρχεται κυρίως από μια hacking εκστρατεία που προσκαλεί τους παραλήπτες στο λεγόμενο Berbagi WhatsApp group, το οποίο διαφημίζει πορνογραφικό περιεχόμενο.

Η λίστα περιλαμβάνει πολλά άλλα δημοφιλή social media brands, πέρα από το WhatsApp. Για παράδειγμα, το Facebook αποτελεί, επίσης, αγαπημένη επιλογή για phishing επιθέσεις, αφού σύμφωνα με την εταιρεία, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 9,795 phishing URLs.

Άλλες μεγάλες εταιρείες, που βρίσκονται στη λίστα, είναι το PayPal, η Microsoft, η Apple, η Amazon, το Netflix και το Instagram (το οποίο βρίσκεται μετά την πρώτη δεκάδα). Το PayPal, το Facebook, η Microsoft και το Netflix βρίσκονται πιο υψηλά στην κατάταξη σε σχέση με το WhatsApp.

“Όσον αφορά στο Facebook, μια εύλογη εξήγηση για τη σταθερή δημοτικότητά του στις phishing επιθέσεις θα μπορούσε να είναι η άνοδος του social sign-on με τη χρήση του Facebook Login”, εξηγεί ο διευθυντής της Vade Secure, Ed Hadley.

“Με τα Facebook credentials, οι phishers μπορούν να δουν ποιες άλλες εφαρμογές έχει εξουσιοδοτήσει ο χρήστης μέσω social sign-on”. Έτσι, μπορούν να παραβιάσουν και άλλους λογαριασμούς του χρήστη σε άλλες υπηρεσίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS