ΑρχικήUpdatesApple iOS 13.3.1: Το νέο update της Apple έτοιμο για εγκατάσταση

Apple iOS 13.3.1: Το νέο update της Apple έτοιμο για εγκατάσταση

appleΤον Δεκέμβριο του 2019, η Apple κυκλοφόρησε τη νέα της ενημέρωση, το iOS 13.3.1. Το κοινό της Apple περίμενε με ανυπομονησία το νέο της update, δεδομένου ότι το προηγούμενο, το iOS 13.3 παρουσίασε πολλά σφάλματα που προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των οπαδών της εταιρείας. Ωστόσο μένει να αποδειχθεί εάν αξίζει η αναμονή για το καινούργιο update της Apple και αν αυτό θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών και των επιθυμιών των καταναλωτών.iOS 13.3.1 UPDATE

Αρχικά, το iOS 13.3.1 είναι για όλες τις συσκευές που είναι συμβατές με iOS 13, όπως το iPhone 6S και το iPod touch 7th. Συνήθως οι ειδοποιήσεις σχετικά με τις ενημερώσεις iOS είναι αυτόματες, αλλά αν δεν έχετε λάβει κάποια ειδοποίηση ακόμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις με μη αυτόματο τρόπο μεταβαίνοντας στην επιλογή Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού (Settings > General > Software Update). Οι beta testers, εάν εκτελούν μια μεταγενέστερη έκδοση του iOS, θα πρέπει να μεταβούν στην ενότητα ‘The Road Ahead’. Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες iPad, η Apple τους μεταφέρει σε μια νέα ειδική πλατφόρμα, το iPadOS. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιες μικρές γραφικές δυσλειτουργίες που χρειάζονται αποκατάσταση και μερικά προβλήματα σύνδεσης με τα AirPods και το Apple Watch. Μία καλή και αισιόδοξη ένδειξη, όμως, είναι ότι ζητήματα όπως η απόρριψη κλήσεων και η αποστράγγιση της μπαταρίας δεν παρατηρούνται πλέον.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σφάλματα που έχουν καταγραφεί στο ιστορικό του iOS 13 πρέπει να υπάρχει μία επιφύλαξη σχετικά με το iOS 13.3.1, αν και ως τώρα οι ενδείξεις είναι θετικές.

Κατά το 02/05 Update διαπιστώθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα στο iOS 13 το οποίο δυσκολεύει τους προγραμματιστές. Συγκεκριμένα, ο προγραμματιστής του iOS, Neil Jordan, αναφέρει ότι από τότε που κυκλοφόρησε το 13.3.1, είναι αδύνατο για κάποιον προγραμματιστή που δεν κατέχει πιστοποιημένη Apple Developer άδεια να κατασκευάσει και να δοκιμάσει τις εφαρμογές του στην πραγματική του συσκευή, εάν αυτές οι εφαρμογές περιέχουν ενσωματωμένα πλαίσια. Σε αυτή την περίπτωση οι εφαρμογές απλά “καταρρέουν”. Είναι πολύ σοβαρό το γεγονός ότι προγραμματιστές έχουν επηρεαστεί αρνητικά από το update και δεν μπορούν να δουλέψουν στις εφαρμογές τους. Ενδεικτικά, η Ιορδανία δηλώνει ότι οι προγραμματιστές έχουν ενημερώσει την Apple για αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια απόκριση.

Επίσης, η Apple καταγράφει επίσημα τα περιεχόμενα του iOS 13.3.3 ως εξής:

  • Διορθώνει ένα ζήτημα στα όρια επικοινωνίας που θα μπορούσε να επιτρέψει την προσθήκη μιας επαφής χωρίς να εισαχθεί ο Time Screen κωδικός πρόσβασης.
  • Προσθέτει μια ρύθμιση για τον έλεγχο της χρήσης υπηρεσιών εντοπισμού τοποθεσίας από το U1 Ultra Wideband τσιπ.
  • Αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να προκαλέσει μια στιγμιαία καθυστέρηση πριν από την επεξεργασία μιας Deep Fusion φωτογραφίας που έχει ληφθεί στο iPhone 11 ή στο iPhone 11 Pro.
  • Επιλύει ένα πρόβλημα με το Mail που θα μπορούσε να προκαλέσει φόρτωση απομακρυσμένων εικόνων ακόμα και όταν η ρύθμιση “Φόρτωση απομακρυσμένων εικόνων” ( “ Load Remote Images ” ) είναι απενεργοποιημένη.
  • Διορθώνει ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση πολλών διαλόγων αναίρεσης στο Mail.
  • Αντιμετωπίζει ένα ζήτημα στο οποίο το FaceTime θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πίσω ευρεία κάμερα αντί για την ευρεία κάμερα.
  • Επιλύει ένα πρόβλημα όπου οι push ειδοποιήσεις δεν μπορούν να παραδοθούν μέσω Wi-Fi. Αντιμετωπίζει ένα CarPlay πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει παραμορφωμένο ήχο όταν  πραγματοποιoύνται τηλεφωνικές κλήσεις σε ορισμένα οχήματα. Ιδιοκτήτες iPhone έχουν εκφράσει επανειλημμένως την δυσαρέσκειά τους σχετικά με ορισμένα προβλήματα. Το Time Screen bypass ήταν ένα βασικό ελάττωμα στο iOS 13.3, ενώ ο μη εξουσιοδοτημένος έλεγχος τοποθεσίας από το τσιπ U1 της σειράς iPhone 11 υπονόμευσε τη φήμη της Apple σχετικά με το προσωπικό απόρρητο. Τα προβλήματα συνδεσιμότητας του CarPlay ήταν επίσης κοινά.Mε το 01/30 update η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία των ανασχεδιασμένων Apple Maps, που είναι ήδη διαθέσιμοι σε όλους τους χρήστες των ΗΠΑ. Οι νέοι Apple Maps χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη λεπτομέρεια, φωτογραφική μηχανή 3D Street View υψηλής ανάλυσης, λίστες με τα αγαπημένα μέρη των χρηστών που μπορούν να κοινοποιηθούν, one-tap Navigation σε συχνές τοποθεσίες επίσκεψης, διαγράμματα μεταφορών σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων της λειτουργίας πτήσης, των κοινόχρηστων ETA, των εσωτερικών χαρτών και του αυξημένου απορρήτου, εφόσον όλα τα δεδομένα παραμένουν μέσα στη συσκευή. Επομένως, οι Apple Maps θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικό αντίπαλο των Google Maps.Όσον αφορά τις διορθώσεις ασφαλείας, η επίσημη σελίδα ασφαλείας της Apple δεν περιέχει κατάλογο για το iOS 13.3.1. Οι ενημερώσεις του “Minor Point” συνήθως επικεντρώνονται σε σφάλματα και ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας, επομένως θα ήταν περίεργο αν δεν αναφερόταν τίποτα.

    Οι πληροφορίες ασφαλείας του Apple iOS 13.3.1 περιλαμβάνουν εκτεταμένες διορθώσεις για τα ακόλουθα: αρχεία ήχου, FaceTime, mail, μηνύματα, τηλέφωνο, σύνδεση Safari και Screenshot. Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον επτά διορθώσεις για Kernel σφάλματα. Όλα αυτά συνδυάζονται μαζί κατατάσσοντας το iOS 13.3.1 ένα πολύ σημαντικό update της Apple.

    Tέλος, η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη ένα νέο iOS beta. Εάν το iOS 13.3.1 αποδειχτεί τόσο καλό όσο φαίνεται, δεν θα υπάρξει βιασύνη για την κυκλοφορία του iOS 13.3.2. Αυτό θα επιτρέψει στην Apple να επικεντρωθεί σε ένα iOS 13.4 που θα δώσει περαιτέρω έμφαση στα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες, κάτι που θα ικανοποιούσε ιδιαίτερα το κοινό.

     

     

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS