ΑρχικήHow ToΟδηγός: Βρείτε ποιοι είναι συνδεδεμένοι στο Wi-Fi σας

Οδηγός: Βρείτε ποιοι είναι συνδεδεμένοι στο Wi-Fi σας

Έχετε υποψίες πως κάποιος έχει πρόσβαση στο δίκτυο σας; Αν θέλετε να μάθετε ποιές συσκευές είναι συνδεδεμένες στο Wi-Fi σας, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ελέγξετε το δίκτυο σας και αυτός ο οδηγός γράφτηκε για να σας τους παρουσιάσει.

Πρώτος τρόπος μέσω του router

οδηγός συσκευές στο δίκτυο

1 – Ανοίξτε τον browser σας. Με την χρήση του browser σας μπορείτε να εισέλθετε στο γραφικό περιβάλλον του router σας και να ελέγξετε για τυχόν ανεπιθύμητους επισκέπτες στο δίκτυο σας.

οδηγός συσκευές στο δίκτυο

2 – Πληκτρολογήστε την διεύθυνση IP του router σας. Η διευθύνσεις IP διαφέρουν ανά κατασκευαστή και μοντέλο router. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του router ή την ιστοσελίδα του κατασκευαστή του ώστε να βρειτε την σωστή διεύθυνση IP.

  • Η πιο συνηθισμένη διεύθυνση IP είναι η 192.168.1.1 
  • Για να βρείτε την διεύθυνση IP του router σας, ανοίξτε το command line πατώντας το Windows menu κάτω αριστερά και γράφοντας cmd. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε ipconfig /all και πατήστε enter. H διεύθυνση IP που σας ενδιαφέρει εδώ είναι εκεινή που θα εμφανιστεί στα δεξια του “Default Gateway”.

οδηγός συσκευές στο δίκτυο

3 – Πληκτρολογήστε το username και το password σας. Αν δεν έχετε αλλάξει το username και το password του router σας, εισάγετε τα default στοιχεία εισόδου. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης του router ή την ιστοσελίδα του κατασκευαστή σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τα στοιχεία εισόδου.

Who is connected to your Wi-Fi

4 – Επιλέξτε την λίστα των συνδεδεμένων συσκευών. Η τοποθεσία αυτής της λίστας μέσα στο γραφικό περιβάλλον του router διαφέρει ανάλογα τον κατασκευαστή. Ενδέχεται να βρίσκεται στην επιλογή “Connected devices” ή “Attached devices”. Αυτή η επιλογή θα εμφανίσει την διεύθυνση MAC για κάθε συνδεδεμένη συσκευή στο δίκτυο σας.

  • Αν παρατηρήσετε συσκευές που δεν ανήκουν σε εσάς, αλλάξτε άμεσα τον κωδικό του Wi-Fi σας και σιγουρευτείτε πως χρησιμοποιείτε WPA2-PSK κωδικοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο όλες οι συνδεδεμένες συσκευές θα πρέπει να εισάγουν εν νέου τον κωδικό για να συνδεθούν.

Δεύτερος τρόπος με την χρήση του Command Prompt

Who is connected to your Wi-Fi

1 – Ανοίξτε το command line. Κάντε κλικ στο Windows menu και πληκτρολογήστε cmd.

Who is connected to your Wi-Fi

2 – Πληκτρολογήστε την εντολή arp - a μέσα στο παράθυρο που θα εμφανιστεί.

Who is connected to your Wi-Fi

3 – Ελέγξτε τις διευθύνσεις IP. Οι διευθύνσεις που ξεκινούν με τα ίδια ψηφία που έχει και η διεύθυνση IP του router σας, είναι συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυο Wi-Fi.

Τρίτος τρόπος με την χρήση του Wireless Network Watcher

Who is connected to your Wi-Fi

1 – Μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

Who is connected to your Wi-Fi

2 – Κάντε scroll και κλικάρετε στο “Download Wireless Network Watcher with full install”.

Who is connected to your Wi-Fi

3 – Αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα, ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης.

Who is connected to your Wi-Fi

4 – Ανοίξτε το Wireless Network Watcher. Μπορείτε να το εντοπίσετε πληκτρολογώντας Wireless Network Watcher στο μενού τον Windows.

Who is connected to your Wi-Fi

5 – Πατήστε στο εικονίδιο “Play”. Βρίσκεται στην πάνω αριστερή γωνία του UI του προγράμματος. Αφού το πατήσετε το Wireless Network Watcher θα ανιχνεύσει τις συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυο σας.

Εικόνες: wikihow.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS